• Dalından sofraya dutun pekmeze tatlı yolculuğu

1

Dalından sofraya dutun pekmeze tatlı yolculuğu

2

Dalından sofraya dutun pekmeze tatlı yolculuğu

3

Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Aktoprak köyünde yetiştirilen olgunlaşmış dut, yöredeki vatandaşlar tarafından geleneksel yöntemlerle pekmez haline getiriliyor

4

Köyde pekmez yapımı için günler süren tatlı bir telaş yaşanırken, yörede yetişen dut pekmezinin coğrafi işaret olarak tescillenmesi için Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce çalışma yürütülüyor

5

Köydeki vatandaşlardan Nihat Dursun: - "İyi bir pekmez zamanında silkelenen dutun bekletilmemesi. Dut ağaçtan toplandıktan sonra bekletilmeden ateşe verildiği anda pekmez iyi olur. Dut bekletildiği zaman ekşime yapar"

6

Dalından sofraya dutun pekmeze tatlı yolculuğu

7

Dalından sofraya dutun pekmeze tatlı yolculuğu

8

Dalından sofraya dutun pekmeze tatlı yolculuğu

9

Dalından sofraya dutun pekmeze tatlı yolculuğu

10

Dalından sofraya dutun pekmeze tatlı yolculuğu

KATEGORİ HABERLERİ