İranlı Ehl-i Sünnet alimlerinden Seyyid Muhammed Yusuf vefat etti
​İran ehli sünnet alimlerinden Mevlevi Seyyid Muhammed Yusuf Hüseyinpur vefat etti.
İranlı Ehl-i Sünnet alimlerinden Seyyid Muhammed Yusuf vefat etti

İran’ın doğu eyaletlerinden Sistan-Belucistan’ın Serevan şehrine bağlı Gaşt kasabasında  “Eynul Ulum” medresesi yöneticiliğini de yapan Şeyh Mevlevi Seyyid Muhammed Yusuf Hüseyinpur bir süredir rahatsızlığı medeniyle tedavi görüyordu. Tedavi amacıyla Pakistan’ın  Keraçi şehrine giden Şeyh Hüseyinpur 87 yaşında vefat etti.

Şeyh Hüseyinpur, Meclis-i Hubregan (Bilgiler Meclisi) üyesi Mevlevi Abdulaziz Saadeti’nin dini, siyasi ve sosyal konularda baş danışmanlığının yanı sıra talebe yetiştiren Eynul Ulum medresesinde de yöneticilik yapıyordu.

Mevlevi Hüseyinpur’un vefatı ardından taziye mesajı yayınlayan İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hameney’nin Sistan Belucistan temsilcisi Ayetullah Abbas Ali Süleymani ömrünü ilim tahsil etmek ve talebe yetiştirmekle geçiren Şeyh Hüseyinpur’un İslam dünyası ve Müslümanlar arasında birlik ve vahdet için yüreği çarpan alimlerden biri olduğunu kaydetti.

Şeyh Hüseyinpur’un cenazesi çarşamba günü sabah 09.00'da Gaşt şehrinde Ulu Camii'nde kılınacak cenaze namazından sonra defnedileceği öğrenildi. (Hamza Erdem-İLKHA) 

 

Kategori: Dünya
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal
-