HÜDA PAR Simani Halkıyla iftarda buluştu
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı, Ramazan ayında halkla buluşma programları kapsamında Simani Mahallesinde verdiği iftar yemeğine çok sayıda mahalle sakini katıldı.
HÜDA PAR Simani Halkıyla iftarda buluştu

Düzenlenen iftar programında bir konuşma yapan HÜDA PAR Bingöl milletvekili adayı Hamdullah Tasalı, Ramazan ayı dolayısıyla Bingöl’ün merkez mahallelerinde 3’üncü iftar programını düzenlediklerini belirtti.

“İftarlar kaybolan muhabbeti tekrar oluşturuyor”

Ramazan ayının en güzel yönlerinden bir tanesinin iftar programlarıyla halkla bir araya gelip, onlarla kucaklaşmaları olduğunu aktaran Tasalı, “İftar yemeklerinin bir amacı da Müslüman halkımızla bir araya gelmek, onlarla kucaklaşabilmektir.Aramızdaki muhabbeti artırabilirsek, şüphesiz kendimizi bahtiyar ve mutlu hissederiz. Bingöl’de barış ve huzur için halkımızla birçok kere bu iftar sofralarında bir araya geldik. Bugün burada Simani Mahallemizde 3’üncü iftar yemeğimizi veriyoruz. Allah’a şükürler olsun gittiğimiz her mahallede halkımız bu iftar yemeklerine yoğun katılım gösteriyor, bu da bizleri sevindirdi.” diye konuştu. 

“İftarlar kardeşliği ve beraberliği sağlıyor”

İftar programlarının amaç ve gayesinin Müslümanlar arasındaki dağınıklığı gidererek kardeşlik ruhunun tekrar yeşermesi olduğuna dikkati çeken Tasalı, “Buna yönelik yapılan programlar sayesinde Cenabı Allah belki bizlere rahmet eder ve bizlerin kalplerini bir birine ısındırır. Zira bugün buna çok ihtiyacımız var. İhtiyaç duyulan önemli meselelerden bir tanesi budur.” dedi.

Allah’ın insanları en güzel şekilde yarattığını söyleyen Tasalı, en büyük insaniyetin İslamiyet’te olduğunu belirterek, bugün gelinen noktada, sapkın ve ideolojik fikirlerin insanın fıtratını bozduğunu vurguladı. 

“Bugün yeryüzünde adalete her zamankinden daha fazla ihtiyaç var”

Tasalı, sözlerini şöyle tamamladı: “Gayemiz değerlerine sahip çıkan iyi insanlarda bir gelecek kurmaktır. Cenabı Allah bizleri Müslüman olarak, Müslüman bir memlekette, Müslüman bir anne ve babadan meydana getirdi. Dolayısıyla insanlığa ve İslamiyet’e ihtiyacımız var. Adalete ihtiyacımız var, buda memleketin en önemli meselelerindendir. Günümüzde yeryüzünün en önemli sorunu adaletsizlik sorunudur. 9 kişinin rızkını bir kişiye veriyorlar. Bundan kaynaklı düşmanlıklar oluşuyor. Allah’u Teâlâ adil ve adaletli olmayı hepimize nasip etsin.”









Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-