Sevgi dolu iftar sofrası
Bingöl merkez Bahçelievler Mahallesi’nde bir binada oturan çocuklar hem iftar yaptı, hem gönüllerince eğlendi.
Sevgi dolu iftar sofrası

Çocuklara Ramazanı anlatmak ve oruca alıştırmak, oruç tutma yaşına gelmeyen çocuklara orucu sevdirmek amacıyla düzenlenen etkinliğe, yaşları 6 ila 10 arasında yaklaşık 35 çocuk katıldı.

 

Çocukların, inanç değerlerini teneffüs etmeleri amacıyla sadece çocuklara özel olan iftar organizasyonunda tüm çocuklar ramazan ayının manevi havasını yaşama fırsatı buldu. Çocuklar Lahmacun, çorba, salata ve ayrandan oluşan menüyle iftarlarını yaptı.

 

Yapılan etkinlik ile görüşlerini paylaşan Nusret Oğlu Apartmanı Site Yöneticisi Abdullah Kaya, “Binamızda oturan çocuklarımıza iftar programı düzenledik. Bina sakinleri ile yaptığımız istişare sonrası böyle bir karara vardık. Çocuklarımıza Ramazan Ayı’nın manevi ruhunu yaşatmak istedik. Çocuklarımız bizim yarınlarımız, onlar mutlu olduğunda biz daha çok mutlu oluyoruz. Çocuklar, bizim geleceğimiz. Nasip olursa bu tür etkinleri devam ettirmek istiyoruz” diye konuştu.

 

Etkinliğin önemine vurgu yapan bina sakinlerinden Fuat Otlak ise, “Çocukları Ramazan Ayı’nın önemini kavratıp, çocuklarda farkındalık duygusunu geliştirip, başka insanların durumlarını anlama, yardımlaşma ve şükretme bilincini yerleştirmek amacıyla bu organizasyonu gerçekleştirdik. Oruç bir irade eğitimidir, çocuklara küçük yaşlarda kazanılması gereken güzel bir ibadettir. Allah yavrularımızın tuttuğu oruçları kabul etsin inşallah” şeklinde konuştu.

 

Çocuk iftar programına misafir olarak katıldığını belirten 8 yaşındaki Gül Rana Yıldırım, aslında her gün oruç tutmak istediğini fakat yaşı küçük olduğundan dolayı annesinin kendisine izin vermediğini, bu sebeple yarım gün oruç tuttuğunu belirterek, “Halamın daveti üzerinde çocuk iftar programına katıldım. Oruç sevgisi çok güzel. Yaşımız küçük. Açlık ve susuzluk çok zor. Allah kimseyi açlıkla ve susuzlukla imtihan etmesin. Oruç tutarak Rabbimizi razı etme gayretinde oluyorum. Büyüyünce oruç tutacağım. Bize oruç sevgisi aşıladıkları için aileme teşekkür ediyorum. Yine bu iftar programında emeği geçenlerden Allah razı olsun” dedi.


Ramazan Ayı’nda çok mutlu olduğunu belirten bina sakinlerinden 8 yaşındaki Ennur Ela Kaya ise, sevincini şu şekilde paylaştı: “Oruç çok güzel geçiyor. Oruç, insanı açgözlü olmaktan kurtarıyor. Bizler küçük olmamıza rağmen oruç tutmaya çalışıyoruz. Ailem ve bina sakinlerinin bu güzel organizasyonu için teşekkür ediyorum. Allah razı olsun” şeklinde konuştu. 


Düzenlenen etkinlikte bir yandan Ramazan Ayı’nın manevi havası yaşatılırken, diğer yandan çocuklar binada yeni yapılan parkta doyasıya eğlendiler.

 



Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-