Vatandaş merak ediyor "bu ışıklandırma 1 trilyon ediyor mu?"
Çapakçur köprüsüne yapılan ışıklandırmanın dünyaca ünlü firma tarafından yapılacağı söylenilmişti. Işıklandırma yaklaşık 1.5 milyon (trilyon) TL ihaleyle yapıldı. Işıklandırmanın bu paraya deyip değmediği tartışılırken, firmanın da dünyaca ünlülüğü sorgulanıyor.
Vatandaş merak ediyor

Yıllarca yapılması için mücadele edilen Çapakçur köprüsü, 2014 yılında ihalesi yapıldı.
 
Yapım işi 3 yıl geçtikten sonra başlanıldı. 2017 Mart ayında başlanılan köprü Kasım ayında bitimi tamamlanıp, ulaşıma açıldı.
 
Şehrin iki yakasını birbirine bağlayan Çapakçur köprüsü 547 metre uzunluğunda, 28 metre genişliğinde, çift geliş gidişli (4 şeritli), iki yaya geçitli, iniş-çıkış eğimleri yüzde 8’den yüzde 1,5’a düşürüldü, belirli aralıklarla çelik kolon ve çelik halatlarla görünüm kazandırıldı.
 
Hizmete açılmasından sonra köprünün açılışları yapıldı. Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanı ve Başbakan tarafından açılışları yapılan köprünün ışıklandırılması üçüncü açılışa kısa bir süre kala başlanıldı. Işıklandırma, Başbakan'ın açılışında devreye sokuldu.
 
Çelik halatlara led ışıkların yapıldığı ışıklandırma işi, Kasım 2017'de yapılan ihaleyle yaklaşık 1.5 milyon (trilyon) TL'ye ihale edildi.
 
''Köprünün aydınlatmasını dünyaca ünlü bir firma üstlenecek''
 
2018 Ocak ayında yapılan koordinasyon toplantısında konuşan Karayolları 8. Bölge Müdürü Ahmet Gülşen, köprünün aydınlatmasını dünyaca ünlü bir firma tarafından yapılacağını söylemişti.
 
Gülşen, ''Boğaz köprüsündeki aydınlatmanın muadili olan bir aydınlatma olacak'' demişti.
 
Dünyaca ünlü firmanın ışıklandırması bu mu?
 
Köprüye yapılan ışıklandırmayı basit gören vatandaşlar, böyle bir işin 1.5 trilyon TL'ye ihale edilmesine de anlam vermediklerini söyledi.
 
Işıklandırmanın bu para deyip değmediğini tartışan vatandaşlar, firmanın da dünyaca ünlülüğünü sorguladıklarını ifade etti.
 
Vatandaşlar, köprüye daha görünümlü ışıklandırma yapılmasını beklediklerini ancak yapılan ışıklandırmayla hayal kırıklığına uğradıklarını belirtti.
 
Öte yandan, yapılan ışıklandırmada bazı yerlerin aksaklık gösterdiği görüldü.

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-