Şehiriçi Hatlarda Aktarma Artık Ücretli!
Şehir içi yolcu taşımacılığında ücretsiz olan ikinci aktarma ücretli oldu. Ücretin alınması kararı belediye tarafından onaylandı. Vatandaş, bu duruma tepki gösterdi. Bingöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Bayram, ücretin kendilerinden fikir alınmadan yapıldığını söyleyerek, kararın halkın menfaatine olmadığına vurgu yaptı.
Şehiriçi Hatlarda Aktarma Artık Ücretli!


SS 18 Nolu Şehir İçi Toplu Taşıma Kooperatifi, aktarmanın ücretli yapılması ile ilgili Belediye Başkanlığı'na başvuruda bulundu. Başvuruyu değerlendiren belediye, başvuruyu uygun bularak aktarmalarda ücret alınmasını kararlaştırdı.
 
01 Kasım 2017 tarihinde Bingöl Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Korkutata'nın imzasının yer aldığı aktarmanın ücretli yapılması ile ilgili yazı kooperatife gönderildi.
 
Yazıda, ''İlimiz şehir içi taşıma hizmeti veren SS 18 Nolu Şehir İçi Toplu Taşıma Kooperatifi Başkanlığınca Belediye Başkanlığımıza verilen dilekçeleri doğrultusunda söz konusu aktarmalarda normal olarak 40 kuruş, öğrenci 20 kuruş alınması uygun görülmüştür'' diye yazıldı. 
 
Şehir içi taşımacılıkta yarım saat içinde ikinci araca binişlerde tam bilet için 40 kuruş, öğrenci bileti için 20 kuruş ek ücret alınacak. Daha önce yarım saat içinde yapılan aktarmalarda herhangi bir ek ücret alınmıyordu.
 
Otobüslerin değişimi beklenirken, böyle bir durum ile karşılaşılması vatandaşların tepkilerine neden oldu.
 
Halkın değilde, kooperatifin menfaatini gözetleyen belediyenin bu kararını gören vatandaşlar, şaşkınlıklarını gizleyemeyerek, alınan karara anlam veremediler. 
 
Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar, ülkenin hiçbir yerinde böyle bir ücretin olmadığını ifade ederek, belediyenin bu kararı geri çekmesini istediler. 
 
Vatandaşlar, kararın tamamen hatçıların menfaatine yönelik alındığını söyleyerek, belediyenin kendilerinin menfaatine yönelik kararların alması gerektiğine dikkat çektiler. 
''Hani sen şeffaf belediyeydin''
 
Aktarmanın ücretli yapılması ile ilgili görüşleri alınan Bingöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bayram, ücretin kendilerinden fikir alınmadan yapıldığıni söyledi.
 
Daha önceden ulaşıma yapılan zammı da anımsatan Bayram, zam sonrası araçların değişeceği söylenmesine rağmen hala oyalandığından bahsetti. 
 
9'uncu aydan buyana otobüslerin değişimi yapılması gerektiği hatırlatan Bayram, belediyenin hiçbir kararda fikir almadığını ifade ettin 
 
''Hani şeffaf belediyeydin'' diye soran Bayram, ''Sadece bu kararlar değil, hiçbir kararda fikir alınmadan hareket ediliyor. Bu karar halkın menfaatine değildir. Belediye halkın menfaatine göre hareket etmeldir'' dedi.
 

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-