Su tasarrufu çağrısı!
Bingöl Belediyesi, vatandaşlara su tasarruf çağrısı yaparak halı yıkama ve bahçe sulama işlerinde şebeke suyunun kullanılmamasını istedi.
Su tasarrufu çağrısı!

Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü, vatandaşlara içme suyunu tasarruflu kullanma çağrısı yapıldı.

Özellikle bahçe işlerinde şebeke suyunun kullanılmaması gerektiği vurgulanan açıklamada, “İlimiz genelinde her ne kadar su sıkıntısı olmasa da suyu kullanırken dikkatli olunmalı ve tasarrufu elden bırakmamalıyız. Gelecekte su sorunu yaşamamak için tedbiri bugünden almalıyız. Vatandaşlarımızın suyu israf etmemesi, bahçe sulamaması ve halı yıkamalarında ise suyu tasarruflu kullanmaları gerekmektedir. Su kaynaklarımızı korumanın ve gelecek nesillere aktarmanın en iyi yolu suyu bilinçli kullanmaktan geçmektedir. Suyumuzu tasarruflu kullanalım, sürekli kullanalım. Abonelerimizden suyu özenle ve bilinçli kullanmalarını ve israftan kaçınmalarını rica ediyoruz. Kurum olarak su tasarrufuyla ilgili mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Konu hakkında herkesin gereken hassasiyeti göstereceğini bekler, saygılar sunarız” denildi.

Su tasarrufu nasıl yapılır

Su tasarrufuna ilişkin hatırlatmaların yapıldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Evdeki bozuk muslukları tamir edilirse, tıraş olurken, diş fırçalarken musluklar kapatılırsa, duş süresi 1 dakika dahi azaltılırsa yılda tonlarca su tasarrufu yapılmış olur. Bulaşık ve çamaşırlar elde değil de makinede yıkanırsa hem israf önlenmiş olur hem tasarruf sağlanmış olur. Dişler fırçalarken, tıraş olunurken, eller yıkarken, musluk kapatılmalı. Suyun sıcağa dönmesini beklerken duş, musluk veya vanadan gelen soğuk suyun ziyan edilmesi yerine kovaya aktarılarak başka ihtiyaçlarda kullanılabilir. Kaçaklar veya sızıntılara karşı tuvaletler ve musluklar iyice kontrol edilmeli. Sızıntı yapan her şey tamir edilmeli. Su sayacını kontrol edin. Kullandığınız su miktarını görünce şoka girebilirsiniz. Su sayacı kullandığınızda bilinçlenirsiniz ve su kullanımınızı azaltırsınız. Su sayacınız varsa nasıl okumanız gerektiğini öğrenin. Diğer avantajlarının haricinde sızıntıları engellemenize yardımcı olur. Sayacı okuduktan sonra su kullanmadan bir veya iki saat bekleyin. Sayacı tekrar okuyun. Sayaç hareket ediyorsa kaçak veya sızıntı vardır. Herkes bu hususlara dikkat ederek, su israfını önlemelidir.”

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-