Hem eğlenip hem öğreniyorlar
Bingöl Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve TÜGVA İl Temsilciliği işbirliğinde 500 öğrencinin katılımıyla Ortaokul Yaz Okulu açıldı. Sosyal ve kültürel etkinliklerle eğlenen öğrenciler, birbirinden farklı programlarla da bilgi birikimi yapıyor.
Hem eğlenip hem öğreniyorlar

6 hafta boyunca birbirinden farklı etkinliklerle sürecek olan Ortaokul Yaz Okulu kapsamında Karşıyaka Kapalı Spor salonunda öğrencilerle bir araya gelen Belediye Başkanı Yücel Barakazi, geleceğin gençliğini desteklemeye devam ettiklerini söyledi.

Okula katılım sağlayan öğrencilerin dolu dolu 6 hafta geçireceğini ve birçok alanda fayda elde edeceklerini belirten Barakazi, “Buraya katılan çocuklarımız bir yandan temel dini bilgileri öğrenecek diğer yandan kültürel ve sportif alanındaki yeteneklerini geliştirecek. Zekâ ve akıl oyunları oynanacak ayrıca kitap okuma saatinde bilgi birikimi artırılmış olacak” dedi.

Barakazi, “Haftanın 5 günü okula gelecek olan çocuklarımız, Müftülüğümüzce hazırlanan 20 cami ve belediyemizin Yeşilyurt Mahallesi’ndeki kadın koordinasyon merkezinde Kur’an-ı Kerim, ahlak ve siyer dersleri alacak. Çocuklarımız, futbol, basketbol, bowling, masa tenisi, voleybol gibi sportif etkinliklere katılarak hem yeteneklerini geliştirecek hem de güzel zaman geçirecek.  Yine zekâ oyunları, münazara, sinema filmleri, kitap okuma, gezi gibi programlar düzenlenecek” diye konuştu.

“GENÇLER, TOPLUMUN MİHENK TAŞIDIR”

Bingöl Belediyesi olarak gençlere yönelik yapılan tüm etkinlik ve programları desteklediklerini kaydeden Barakazi, şunları söyledi: “Yarınlarımız olan gençlerimizin doğru bir şekilde yetiştirilmesi, sportif ve kültürel etkinliklere kanalize edilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Belediye olarak gençlerimize yönelik birçok sanatsal ve kültürel faaliyete imza attık. Bunların yanı sıra birçok kurs düzenleyerek geleceklerini şekillendirmelerine yardımcı olmaya çalıştık. Bugünün gençleri, toplumumuzun mihenk taşıdır. Gençlerimizi bu doğrultuda eğiterek, başta aile ve çevreleri olmak üzere toplumu faydalı bireyler haline getirmeliyiz. Ortaokul Yaz Okulu’nun hayırlı olmasını diliyorum. Paydaşlarımıza ve organizasyonlarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

ÇİÇİN: “AMAÇ SADECE BİLGİ VERMEK DEĞİL, AYNI ZAMANDA ŞUUR KAZANDIRMAKTIR”

TÜGVA İl Temsilcisi Suat Çiçin ise yaz okulundaki amacın sadece bilgi vermek değil, aynı zamanda şuur kazandırmak olduğunu söyledi.

Gençlerin, yapılacak olan spor etkinlikleriyle kendilerini daha zinde hissederek, sosyal etkinlikler, kitap okuma ve seminerlerle de daha bilinçli birer birey haline geleceğini kaydeden Çiçin, “Tüm bunlara ilave olarak yıl boyunca aldıkları eğitimlerini de tekrar etmiş olacaklar. Sportif faaliyetlerimizin yanında gençlerimiz, temel dini bilgileri öğrenecek, Peygamber Efendimiz’in (S.A.V.) hayatından beslenecek, bilgi yarışmalarında hediyeler kazanacak, spor faaliyetleri ile zinde kalacak, gezi faaliyetleri ile kültürel bilinç kazanacak, zekâ ve akıl oyunları oynayacak ayrıca kitap okuma saatinde bilgi birikimi arttırılacak. Burada amacımız sadece bilgi vermek değil, aynı zamanda şuur kazandırmak, yeni dostluklar kurarak kardeşlik bağlarını güçlendirmek; nihayetinde ümmet bilincini temin etmektir” diye konuştu.

 

 

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-