Telefon dolandırıcıları yakalandı
Örgütlü olarak telefonda kendilerini Hakim, Savcı, Polis ve Askeri personel gibi unvanlar kullanarak, vatandaşları dolandıran şahıslara yönelik yapılan operasyonda, 8 kişi tutuklandı.
Telefon dolandırıcıları yakalandı

Bingöl Valiliği, jandarmanın telefon dolandırıcılarına yönelik gerçekleştirmiş olduğu operasyonla ilgili açıklama yaptı.

Operasyonun Solhan merkezli yapıldığı aktarılan açıklamada, Şanlıurfa Merkez ve Akçakale ilçelerinde de eş zamanlı icra edildiği bildirildi.

Açıklamada, “Yürütülen istihbarı çalışmalar neticesinde, örgütlü olarak telefonda kendilerini Hakim, Savcı, Polis ve Askeri personel gibi unvanlar kullanarak çeşitli bahanelerle vatandaşları banka, PTT şubeleri ve ATM cihazlarına yönlendirerek verdikleri hesap numaralarına para yatırmalarını sağlayıp haksız kazanç elde ettiği tespit edilen ve yaklaşık 150 mağduru dolandıran şahıslara yönelik Bingöl ili Solhan ilçe merkezli, Şanlıurfa Merkez ve Akçakale ilçelerinde yapılan eş zamanlı operasyonda; 9 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şüphelilerden 8’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak, Bingöl Kapalı Cezaevi’ne teslim edilmiş, 1 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır” denildi.

Açıklamada, il genelinde emniyet ve asayişin teminine yönelik çalışmalara aralıksız devam edileceği vurgulandı.

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-