Bingöllü Yakışır, Karadeniz'de öldürüldü
Başına 1 milyon TL ödül konulan PKK'li Mehmet Yakışır, Karadeniz'de öldürüldü. Örgütün Karadeniz sorumlusu olan Yakışır'ın Genç nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.
Bingöllü Yakışır, Karadeniz'de öldürüldü

Gümüşhane-Giresun hattı yaylalar bölgesinde süren operasyonlar esnasında güvenlik güçleri PKK'li bir grup ile sıcak temas sağladı. 
 
‘Kobra' diye tabir edilen zırhlı araç ile açılan ilk ateş sonucu iki PKK'li etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen PKK’lilerden biri Genç nüfusuna kayıtlı ve örgütün sözde Karadeniz lideri Cudi Zaza kod adlı Mehmet Yakışır olduğu belirtildi.
 
İçişleri Bakanlığı'nda arananlar listesinde 1 milyon liralık ödül ile ‘Kırmızı' listede PKK'li Yakışır'ın Eren Bülbül’ün katledilmesi olayında yer aldığı bildirildi.
 
Bölgede geçen 10 yılda bölgede yaşanan tüm eylemlerin emrini veren olarak bilinen Yakışır, PKK'nin 12 kişilik Karadeniz Açılım Grubu'nda bulunuyordu.
 
Eylem dosyası kabarık olan PKK'li Yakışır, Diyarbakır-Bingöl yolunda yapılan eylemleri organize eden isim olarak istihbarat raporlarına yansıdı. 
 
Cudi, Cesur ve ya Zaza kod isimlerini kullanan Yakışır, ayrıca 2009 yılında Diyarbakır'ın Lice İlçesi Abalı Köyü yakınlarında zırhlı askeri araca yönelik 100 kilo patlayıcı ile saldırı düzenledi.
 
PKK'lilerin başında olduğu istihbarat raporlarına giren Yakışır'ın öldürülmesiyle örgütün sözde Karadeniz yapılanmasının çöktüğü belirtildi.
 
PKK'li Yakışır'ın öldürüldüğü fotoğrafında, elinde küçük ve yanında uzun namlulu, üzerinde yeni nesil gece görüşü olan dürbünlü tüfeğin yer alması da dikkat çekti.
 
Yakışır’ın üzerinden çıkan piyade tüfeği ve üzerindeki dürbün ise Yakışırı'n keskin nişancı olduğu ve birçok eylemi bu silah ile gerçekleştirildiği ortaya çıktı.
 
Yakışır'ın 2013'te Kuzey Irak'taki Metina Kampı'na gittiği, burada bir süre eğitim aldıktan sonra 2015'in ekim ayında Karadeniz kırsalına gönderildiği saptandı.
 
Yakışır'ın, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği saldırıdan önce polis memurlarına ateş açan Mahsun Gürkan ve Uğur Yakışır ile çatışmada, öldürülen Süleyman Yakışır'ın dayısı olduğu da belirlendi. 
 
Telsiz konuşmalarında büyük panik
 
Yakışır'ın öldürülmesinin ardından örgütün kırsaldaki üyelerinin kaçmaya çalıştıkları kaydedildi.
 
PKK’lilerin telsiz kestirmesinde, ‘Yaralımız var, her yerde asker var ölüyoruz” dedikleri ortaya çıktı.
 
PKK’li Yakışır'ın çantasında ise, çok sayıda yaşam malzemesi ile sağlık ekipmanları, mühimmat ve telsizler bulundu.

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-