Bingöl Üniversitesi’nden Bilimsel Sıçrama
Türkiye'nin en çok takip edilen internet sitelerinden memurlar.net, YKS öğrenci tercihleri öncesi son dört yılda devlet üniversitelerinin uluslararası indeksli yayın karnesini yayınladı. Pek çok eski ve köklü üniversiteyi geride bırakan Bingöl Üniversitesi, bir önceki yıla göre 20 sıra birden yükseldi. 25. sıraya çıkan Bingöl Üniversitesi, köklü üniversiteleri geride bırakarak önemli bir başarıya da imza atmış oldu.
Bingöl Üniversitesi’nden Bilimsel Sıçrama

 Kurulduğu günden bugüne gerek hız kesmeden büyüyen ve gelişen Bingöl Üniversitesi, bilimsel alanda da büyük bir başarıya imza attı. Pilot Üniversite seçilmesi, Kıraat Merkezi’nin açılması, Sütaş ile yapılan burs ve staj programı antlaşmaları, Gebze Teknik Üniversitesi ve yurt dışında farklı ülkelerden pek çok üniversite ile yapılan işbirliği protokolleri, Diş Hekimliği Fakültesi’nin ve 14 yeni programın öğrenci alınması bunlardan bazıları. Son derece modern ve donanımlı yeni kütüphane binası, BESYO, yeni yapılacak İlahiyat Fakültesi binası ve daha birçok farklı atılımla güzel başarılara imza atan Bingöl Üniversitesi, başarıya doymuyor.

 Tüm dünyada bilimsel anlamda kabul gören, ülkemizde akademik atamalar/yükseltmeler dahil birçok anlamda en başta dikkat edilen ve dünyanın sadece belirli kriterlere göre belirlenmiş kaliteli dergilerindeki makaleler Web of Science veri tabanında yayımlanmaktadır. memurlar.net internet sitesi, Web of Science veri tabanı aracılığıyla Üniversite öğrenci tercihleri öncesi devlet üniversitelerinde görevli akademisyenlerin geçtiğimiz dört yılda uluslararası indekslerde taranan dergilerde yapmış oldukları makalelerin sayılarını analiz etti. Ayrıca, Yükseköğretim Bilgi Yönetim Sisteminden devlet üniversitelerinde belirtilen yıllarda görev yapan akademisyen sayılarını da tespit ederek öğretim elemanı başına düşen uluslararası indeksli yayın sayısını ve genel olarak son dört yılın durumunu tespit etti.

 Buna göre, toplam 107 devlet üniversitesi içerisinde 2016 yılında 55. sırada olan Bingöl Üniversitesi, 2017 yılında çok büyük bir sıçrama yaparak Türkiye’nin köklü birçok üniversitesini de geride bıraktı. Erzurum Teknik Üniversitesi ve Çukurova Üniversiteleri ile aynı puanı paylaşan Bingöl Üniversitesi 2017 yılı sıralamasında 25. sırada yer aldı. 2007 ve sonrasında kurulan üniversiteler arasında ise 9. sırada yer alan Bingöl Üniversitesi, hızla gelişen fiziki altyapısı ve eğitim kalitesi ile birlikte Akademik açıdan da önemli bir başarıya imza atmış oldu.


 

 

 

 


 

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-