Seyfanlılar Mardin'de buluştu
Seyfanlılar, Mardin'de olan soydaşlarıyla bayramlaşma programı düzenledi. Bayramlaşmaya, Bingöl'den Seyfanlılar ile Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfa'daki Seffa Aşireti'nin fertleri katıldı.
Seyfanlılar Mardin'de buluştu

Genç ilçesine bağlı Seyfan köylüleri, 100 yıl önce köylerinden göç eden Seffa Aşireti'nin Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfa'daki soydaşlarıyla bayramlaşma programı gerçekleştirdi.
 
Seyfan Der ve Seffa Der'in organizasyonuyla yapılan etkinlik, Mardin'in Derik ilçesine bağlı Dikmen köyünde yapıldı.
 
Bingöl, Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa'dan konvoy halinde köye geçen aile mensuplarının bayramlaşması köy meydanında uzun kuyruklar oluşturdu.
 
Daha önce Bingöl'e gelen Seffalılar, Bingöl'den Mardin'e giden akrabalarıyla tanışıp, kaynaştılar.
 
Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa'dan konvoy halinde köye gelen aile mensuplarının bayramlaşması köy meydanında uzun kuyruklar oluşturdu.
 
Türkçe, Kürtçe ve Zazaca "hoşgeldiniz" yazılı pankart asılan köy meydanında misafirler için 50 küçükbaş hayvan kesildi, yöresel yemekler hazırlandı.
 
Taziye evinde, misafirhanelerde ve bazı evlerde kurulan sofralarda yemeklerin yendiği programla ilgili dernek başkanları, görüşlerini açıkladı.
 
Seffa Der Başkanı Mehmet Tan, aile mensuplarının bir asır önce Bingöl'ün Genç ilçesinden göç ederek farklı şehirlere yerleştiklerini söyledi.
 
Çevre illere dağılmış akrabaların daha önce başka kentlerde, Mardin'de ise ilk kez bir araya geldiklerini belirten Tan, "Şu anda 5 bin kişi var bayramlaşmada. Aile olarak birbirimize bağlıyız. Bir sıkıntımız, taziyemiz olur, birbirimize destek oluruz. İyi günümüzde dar günümüzde hepsinde beraberiz." dedi.
 
Seyfan Der Başkanı Orhan Açıkbaş ise, aile büyüklerinden edindikleri bilgileri göre, yüzyıldan fazla bir zaman önce Seffalıların köylerinden başka illere göç ettiklerini kaydetti.
 
Açıkbaş, daha önce aile mensuplarıyla farklı yerlerde bir araya geldiklerini dördüncü buluşmalarını ise davet üzerine Derik ilçesine bağlı Dikmen köyünde yaptıklarını dile getirdi.
 
Bir atanın torunları olarak örf, adet ve kültürlerini yaşatmaya gayret ettiklerini vurgulayan Açıkbaş, "Biz ırk için buraya gelmedik. Evvela İslam kardeşliği için geldik, sonra da soydaş olduğumuz için geldik. Birlikte rahmet, bereket vardır. Ümit ediyoruz ki bu geleneğimiz burada da Bingöl'de de diğer illerde de bir hayra vesile olur. " ifadelerini kullandı.

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-