Bingöl Valiliğinden uyarı
Bingöl Valiliği, yayla dönüşlerinde vatandaşların artan yaşam malzemelerini yaylada bırakmamaları konusunda uyardı.
Bingöl Valiliğinden uyarı

İçişleri Bakanlığı, Bingöl başta olmak üzere toplamda 32 ilin valiliğine bakan Süleyman Soylu imzalı ‘Güvenlik Tedbirleri' konulu genelge gönderdi. Genelgenin ardından Bingöl Valiliği de şehir genelinde göçerleri yaşam malzemeleri konusunda uyardı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada: ‘’Yayla ve meraların vatandaşların  kullanımına açılması ile birlikte terör örgütüne yardımcı olabilecek kişilerin terör örgütü mensuplarına erzak ve yaşam malzemesi sağlamalarını önlemek için gerekli tedbirler alınacak. Yayla dönüşlerinde vatandaşların artan yaşam malzemelerinin terör örgütü mensuplarınca alınabileceği düşünülerek yaylada bırakmamaları konusunda uyarılacak. BTÖ mensuplarının lojistik  faaliyetlerine yardım eden  ve erzak götüren işbirlikçilerinin genellikle yol kontrollerinde ana yollar yerine ara ve tali yolları kullanması nedeniyle bu yolların denetimine ağırlık verilecek.’’ Denildi.

Ayrıca açıklamada, 2017 yılında Bingöl genelinde, toplam bin 807 sığınak, barınak ve mağara ele geçirildiği, Buralarda 166 ton gıda malzemesi bulunduğu belirtildi. Toplamda yıl içerisinde, 788 sığınak ve barınaktan 43,5 ton gıda malzemesi ele geçirildiği belirtildi. Ayrıca yol kontrollerinde ara ve tali yolların denetimine ağırlık verileceği belirtilirken, Kolluk kuvvetlerininde,  market ve bakkallardan alınan dikkat çekici un, şeker, konserve  satışlarını takip edeceği konusunda uyardı.

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-