‘Bingöl Tanıtım Günleri' bu sene Kocaeli’nde yapılacak
19-22 Ekim tarihleri arasında Kocaeli’nde yapılacak olan ‘Bingöl Tanıtım Günleri’ organizasyon toplantısı Vali Ali Mantı Başkanlığında yapıldı.
‘Bingöl Tanıtım Günleri' bu sene Kocaeli’nde yapılacak

Valilik toplantı salonunda gerçekleşen hazırlık toplantısı Kocaeli Bingöllüler Derneği Başkanı Ali Değirmenci’nin açış ve selamlama konuşması ile başladı.

 

Değirmenci, ‘önceki yıllarda Ankara ve İstanbul’da gerçekleştirilen tanıtım günlerini bu kez Kocaeli’nde yaparak farklı bir bölgedeki Bingöllülere ulaşmak istediklerini ve buradan da Türkiye ve dünyaya Bingöl’ü tanıtmayı arzuladıklarını’ ifade etti.

 

        Daha sonra söz alan Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Oda temsilcileri, Birlik temsilcileri, kurum amirleri, STK temsilcileri ve basın mensupları tanıtım günleri ile ilgili olarak görüş ve önerilerini paylaştılar.

‘Tanıtım Günleri’ organizasyon toplantısının ilimiz için hayırlara vesile olmasını dileyen Valimiz Ali Mantı ise yaptığı değerlendirme konuşmasında:

 

Esas olan ilimizin en güzel şekilde tanıtılmasıdır. Bingöl’ün daha etraflı ve daha etkin bir sunumla Türkiye’ye ve dünyaya tanıtılması temel hedefimizdir. Bugün geniş katılımlı bir toplantı ile bunu değerlendirdik. Balı, kavurması, cevizi, dutu, pestili, pekmezi, sac ekmeği, kuru fasulyesi ve çok sayıdaki yöresel yemeği; Yüzenada’sı, Güneşin Doğuşu, Hesarek Kayak Tesisleri ile tanıtımı fazlasıyla hak eden zenginliklerimiz var. İnşallah planlı ve özverili bir çalışma programı sonrasında hafızalarda tatlı hatıralar bırakacak bir ‘Tanıtım Günleri’ örneği yaşayacağız. Ben şimdiden emeği geçecek herkese ve her kuruma teşekkür ediyorum. ‘19-22 Ekim Bingöl Tanıtım Günleri’ ilimiz için hayırlı olsun.” dedi.

 

 Son olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkililerince fuar alanı ile ilgili bilgilendirme amaçlı slayt gösterimi yapıldı.

 

Tanıtım Günleri Organizasyon Toplantısına Vali Mantı’nın yanı sıra Belediye Başkan V. Halim Sügü, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Vali yardımcısı Tunahan Çil, İlçe Kaymakamları ve Belediye Başkanları, Oda temsilcileri, Birlik temsilcileri, kurum amirleri ve STK temsilcileri katıldı.

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-