AFAD’da TAMP güncelleme toplantısı yapıldı
Bingöl Afet Ve Acil Durum Müdürlüğü toplantı salonunda Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) Hizmet Grup sorumluları ile TAMP'ın yasal ve içerik boyutunun güncellenmesi ile ilgili toplantı yapıldı.
AFAD’da TAMP güncelleme toplantısı yapıldı

Bingöl Afet Ve Acil Durum Müdürlüğü toplantı salonunda Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) Hizmet Grup sorumluları ile TAMP'ın yasal ve içerik boyutunun güncellenmesi ile ilgili toplantı yapıldı.

 Afet Müdahale Planının amacı;  afet ve acil durumlara ilişkin müdahale çalışmalarında görev alacak Hizmet Grupları ve koordinasyon birimlerine ait rolleri ve sorumlulukları tanımlamak, olası afet öncesi, sırası ve sonrasındaki müdahale planlamasının temel prensiplerini belirlemektir. İlmizde yaşanabilecek her tür ve ölçekte afet ve acil durumlara müdahalede görev alacak kurum ve kuruluşlar, özel kuruluşlar, STK’lar ve gerçek kişileri kapsar.

Açılış konuşması yapan AFAD İl Müdürü Mehmet Emin BOĞATEKİN; TAMP'ın ciddi bir konu olduğunu, afet ve acil durumlarda Ana Çözüm Ortakları ile Destek Çözüm Ortaklarımız olan kurum/kuruluşların tümüne fayda sağlayacağını söyleyerek bu planın hepimizin ortak çalışması ile hayata geçirilebileceğini söyledi. Planın sadece İl AFAD Müdürlüğümüze veya başka herhangi bir kuruma özel değil, TAMP'ta görev alan tüm kurumların sorumluluğunda olduğunu söyledi.

Daha sonra konuşmasına devam eden BOĞATEKİN, TAMP'ın asıl amacının; afet ve acil durumlar öncesi kurumların kendi uzmanlık alanları ile ilgili olası afet ve acil durumlarda riskleri azaltmak, afet sırasında kriz yönetiminde bulunmak ve afet sonrasında yapılacak iyileştirme çalışmalarına etkin bir şekilde katılımlarını sağlamaktır.  Bu vesile ile TAMP'ta görev alan tüm kurum/kuruluşların ortak sorumluluk bilincinde hareket ederek planlarını en iyi şekilde öğrenmeleri ve olası afet durumlarında uygulamaya geçirmeleri gerektiğini söyledi.

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-