Bingöl'de 57 bin 840 öğrenci ders başı yaptı
Yaz tatilinin bitmesiyle Türkiye’nin genelinde olduğu gibi Bingöl’de de okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyacak 57 bin 840 öğrenci için ilk derz zili çaldı.
 Bingöl'de 57 bin 840 öğrenci ders başı yaptı

Bingöl’de yeni eğitim öğretim yılı başlangıcı için düzenlenen törende konuşan Vali Ali Mantı, adalete, ilme inanan; kardeşliği ve barışı inşa etmiş bir nesil yetiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Yaz tatilinin bitmesiyle Türkiye’nin genelinde olduğu gibi Bingöl’de de okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyacak 57 bin 840 öğrenci için ilk derz zili çaldı.

2018-2019 eğitim öğretim yılı Vali Ali Mantı’nın katılımıyla Merkez Güner Orbay Ortaokulunda düzenlenen programla başladı.

Programa, Vali Ali Mantı’nın yanısıra, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, İl Emniyet Müdürü Metin Akay, İl Tarım ve Orman Müdürü Burhan Bahadır, Eğitim Bir Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

"Geleceğin Türkiye’sini inşa edecek daha iyi yıllara taşıyacak öğrencilerimizdir"

2018-2019 eğitim öğretim yılının açılış programında konuşan Vali Mantı, Ülkenin yegâne kaynağının insan, özellikle de öğrenciler olduğunu belirtti.

Mantı, "Geleceğin Türkiye’sini inşa edecek, geleceğin Türkiye’sinin daha iyi yıllara taşıyacak öğrencilerimizdir. Onun için birliğimizi, beraberliğimizi bozmadan, sevgiyi, saygıyı ve kardeşliğimizi bozmadan hep birlikte beraber olarak, farklı düşüncelere, farklı yaradılış ve fıtratlara saygılı olarak bir ve beraber olarak enerjimizi bölmeden, bu millete, bu ülkeye, bu devlete faydalı olmamız lazım." dedi.

Yetiştirilecek iyi nesillerin her kesime faydasının olacağını vurgulayan Mantı, "İnsanların hayırlısı insanlara faydalı olandır" hadis-i şerifine atıfta bulunarak, "İnşallah bu necip millet, bu güzel millet geçmişte olduğu gibi gelecekte de dünya milletleri içerisinde adaletiyle, misafirperverliği ile güzellikleriyle, iyiliğiyle, irfanıyla bu topluma hizmet eden, dünyaya hizmet eden bu millet inanıyoruz ki ümit ediyoruz ki geleceğe de hizmet edecektir." diye konuştu.

"Adalete, ilme inanan; kardeşliği, barışı inşa etmiş bir nesil yetiştirmemiz lazım"

Bir gayesi ve amacı olmayan çalışmanın, heba edilmiş bir emek olduğuna dikkat çeken Vali Mantı, şunları söyledi:

"Her çalışmamızı bir gayeye uygun bir şekilde yapmamız lazım.  Onun için öncelikle aramızdaki dayanışma ve kardeşliği sürdürmemiz ve bunu daha da geliştirmemiz lazım.  Ülkemizin doğusu ve batısıyla, kuzey ve güneyiyle biriz, beraberiz. Hiç kimsenin bölgesinden dolayı, başka bir şeyden dolayı bir farklılığı yoktur.  İnsanların güzelliği farklı, ortaya koyduğu güzellik icraatlarından dolayıdır. İnsanlar icraatlarıyla anılır.  Biz çocuklarımızı adalete ilme inanan;  özgürlüğü benimsemiş, sevgiyi saygıyı, kardeşliği ve barışı inşa etmiş birer nesil olarak yetiştirmemiz lazım."

"Birlik, beraberliğimizi ve kuvvetimizi bozmamız lazım"

"Birlik, beraberliğimizi ve kuvvetimizi bozmamız lazım." diyen Vali Mantı, sözlerini şöyle tamamladı: "Biz bir, beraber olduğumuz müddetçe inşallah ne içeriden ne de dışarıdan gelebilecek hiçbir kötülük ya da kötülük unsurları ya da onların teşvikçileri bu millete asla zarar veremeyecektir. İşte bugün de içeriden ve dışarıdan yapılan saldırılara rağmen Allah'a şükür milletimiz gerek yatırımlarını gerek gelişimini gerek kalkınmasını devam ettiriyor.  Onun için öğretmen, öğrenci, veli, basına ve hepimize görevler düşüyor. Ülkemizin, bir gram boşa harcanacak ne enerjisi ne insanı hiçbir şeyi yok.  İnşallah bir, beraber olarak gelecek asırlara bu milletin damgasını vuracağız.  Bu vesileyle tekrar ilköğretim haftamızın özelde Bingöl’e genelde ülkemize, daha da genelde tüm dünya ve insanlığa hayırlı olmasını diliyorum."

İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin de okula yeni başlayan öğrenciler için bu hafta da yapılacak etkinliklerin ayrı bir önem arz ettiğini söyledi.

Engin, "Bu bağlamda öğrencilerin okula karşı onurlu düşünceler geliştirmesinde, okul yönetimine,  öğretmenlere ve özellikle velilerimize önemli görevler düşmektedir. Amacımız,  bilgiyi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını öğrencilerimize kavratarak, araştırarak, bilgiyi paylaşabilen, edindiği bilgiyi beceriye dönüştürüp, üretim yapabilen ve ürünlerini insanların yararına kullanabilen bir nesil yetiştirmektir." diye konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)






Kategori: Eğitim
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-