‘’Kerbelâ, haksızlık karşısında direnmenin adıdır.’’
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Orhan Açıkbaş, Kerbela hadisesinin yıl dönümü nedeniyle bir açıklama yaptı.
‘’Kerbelâ, haksızlık karşısında direnmenin adıdır.’’

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Orhan Açıkbaş, ''Hz. Hüseyin bir semboldür, yiğitliğin, fedakârlığın mazlum olmanın sembolüdür'' dedi.

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Açıkbaş, Karbela ile ilgili açıklama yaptı.
 
‘’Kerbelâ, haksızlık karşısında direnmenin adıdır’’
diyen Açıkbaş, şöyle devam etti:
 
''Muharrem ayının 10. günü ise Aşure günü olup, İslam Alemi açısında birçok önemli olayların gerçekleştiği bir gündür.
Diğer açıdan ise Muharrem ayı Müslümanlar için acılı bir tarihi olayı barındırıyor. Kerbelâ’da, Hz. Peygamber (s.a.s)’in  “cennet çocuklarının efendileri” diye övdüğü, ciğerparelerinden Hz. Hüseyin ve Ehl-i Beyt’ten 70’den fazla insanın şehit edilmesi Muharrem ayını bir mateme dönüştürmüştür.''
 
Hz. Hüseyin'in sadece yaşantısıyla değil şehadetiyle bütün insanlığa bir mesaj verdiğinin altını çizen Açıkbaş, "Hz. Hüseyin bir semboldür, yiğitliğin, fedakârlığın mazlum olmanın sembolüdür. Hz. Hüseyin’in verdiği mesajda sonu ne olursa olsun asla ama asla Yezid'e dolayısıyla zalime ve onun zulmüne boyun eğmeyeceğini bütün dünyaya şehadetiyle kanıtlamıştır. İnsanlık var oldukça Hz. Hüseyin ve Hüseyinlerde var olacaktır. Kerbela olayı aradan yüzyıllarda geçse unutulmayacak kadar derin ve anlamlı bir olaydır.
Kerbelâ'yı anlamak, Hüseyin'ce yaşamak, uğruna can verdiği adaleti ve merhameti doğru anlamaktır. Kerbelâ’yı anlamak Hz. Hüseyin’i iyi tanımaktır Hz. Hüseyin’i anlamak; haksızlığın ve zulmün karşısında durmaktır. Uğrunda can verdiği davasına sahiplenmektir. Aksi takdirde çok Kerbelalar, Şehit Hüseyinler yaşanacak.
Hz. Hüseyin ve Kerbelâ şehitlerini rahmet ile yad ediyorum'' diye konuştu.

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-