Hür Gençlik Aşure dağıttı
HÜDA PAR Genç Gençlik Kolları Başkanlığı (Hür Gençlik), Muharrem ayı dolayısıyla Genç ilçesinde vatandaşa Aşure dağıttı.
Hür Gençlik Aşure dağıttı

Hür Dava Partisi Genç Gençlik Kolları tarafından Muharrem ayının 10’nunda anılan Aşure Günü dolayısıyla vatandaşa aşure dağıtıldı.

 

Çarşı merkezinin üç farklı noktasında gerçekleşen Aşure dağıtıma, HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı İdris Ağırbaş yönetim kurulu üyeleri ile partinin Gençlik kolları üyeleri katıldı.

 

Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı İdris Ağırbaş, şöyle konuştu: "Bilindiği gibi Muharrem ayı İslam ümmeti açısından birçok olayın yaşandığı ve şehitlerin şahı Hazreti Hüseyin'in şehid edildiği Kerbela faciasının yaşandığı bir aydır. Biz aziz şehitlerimizi hürmetle anıyoruz. Onlar bizlere bu kutlu yolu zulme rıza göstermeden izzetli ve şerefli bir duruşla nasıl sürdürebileceğimizi gösterdiler. Bu yol haksızlık ve zulümlere izin vermeyen onu ortadan kaldırmak için canların uğruna verildiği bir yoldur. Evet, Muharrem ayı her ne kadar Hazreti Hüseyin’in şahadeti ile hatırlansa da aynı zamanda; Hazreti Nuh’un gemiden inmesi, Hazreti Musa’nın denizi ikiye yarması, Hazreti Yusuf’un kuyudan çıkması, Hazreti Eyyüb’ün şifaya kavuşması gibi önemli hadiselerle de örtüşür. Böylesine İslam ümmetinin hafızasında yer etmiş olayların yaşandığı bu günlerde Hazreti Nuh’tan günümüze Müslümanlar arasında sevilerek sürdürülen aşure çorbası ikramını yapmak istedik. Partimizin Gençlik Kolları tarafından hazırlanan bu çorbayı ilçemizde vatandaşlarımıza ikram ettik" dedi.

 

Gençlik Kolları Başkanı Hacı Torak da aşurenin paylaşma, dayanışma, birliktelik ve sevgiyi simgelediğini kaydetti.

Gencin Sesi

Kategori: Genç
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-