"Yenilikçi ve üretken üniversite olacağız"
Bingöl Üniversitesi 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının başlaması münasebeti ile bir mesaj yayımlayan Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Bütün öğrencilerimize ve personelimize güzel, huzurlu ve başarı dolu bir yıl dilerim” dedi.

Rektör Çapak,  devam eden inşaatlar ve bilimsel çalışmalarla Bingöl Üniversitesi’ne yeni bir çehre ile birlikte toplumsal faydaya dönük bilimsel başarı hedeflediklerini belirtti.

Bingöl Üniversitesi Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle yaptığı açıklamada; “2018-2019 eğitim ve öğretim yılının tüm öğrencilerimiz, akademik ve idari personelimiz, Bingöl’ümüz ve Ülkemiz için hayırlı olmasını dilerim ” diye konuştu.

Kuruluşunun 11. yılında evrensel bilimin, teknolojik gelişmelerin, topluma katkı sağlayan projelerin öncüsü olduklarını anlatan Prof. Dr. Çapak, yeni olmasına rağmen Bingöl Üniversitesi’nin kentin çehresini değiştirdiğini belirterek; “Bingöl Üniversitesi büyük bir aile; genç, dinamik bir üniversite. 2007 yılından sonra kurulan üniversiteler arasından sıyrılan bir üniversitedir. Bingöl Üniversitesi’nde eğitim gören her bir öğrencimizin basit ve yerel düşünmeyen, dünyaya açılmayı hedefleyen birey olmasını isterim” dedi.

Prof. Dr. Çapak, şöyle devam etti: “Değerli Akademisyen arkadaşlarıma da şunu söylemek isterim. 11. yılımızı doldurduğumuz bu yılda, aramıza yeni katılan akademisyenlerimizle beraber aynı heyecanı hiç kaybetmeden, şehrimize,  ülkemize ve milletimize hizmet etmeye devam edeceğimizden şüphem yoktur. Her biriniz Bingöl Üniversitesi’nin asli unsurlarısınız. Üniversitemizin çıtasını daha yukarıya taşımak, toplumsal faydaya dönük bilim üretmek ve insan yetiştirmekle beraber eğitim faaliyetlerimizi yürüteceğiz. Diğer taraftan da araştıran ve sürekli gelişerek yenilikçi çalışmalar yürüten güçlü bir aile olacağız.  Bizler Bingöl Üniversitesi yönetimi olarak bu yöndeki gayretlerinize ve çalışmalarınıza her zaman destek vereceğiz.”

Pilot Üniversite seçilme, Kıraat Merkezi’nin açılması, SÜTAŞ ile yapılan burs ve staj programı antlaşmaları, Gebze Teknik Üniversitesi ve yurt dışında farklı ülkelerden pek çok üniversite ile yapılan işbirliği protokolleri, kısa zaman içerisinde açılışı yapılması planlanan son derece modern ve donanımlı yeni kütüphane binası, yeni BESYO binası ve çok amaçlı spor salonu, yeni yapılacak İlahiyat Fakültesi binası, yeni nizamiye girişi, 50 daireli lojman yapımı, hangar binası, yeni tahsis edilen orman arazisi ile MYO binası arasının birleştirilip tek kampüse çevirme ve daha birçok farklı atılımla güzel projenin yürütüldüğünü belirten Prof. Dr. Çapak,  yeni projelerle birlikte Bingöl Üniversitesi’ne yeni bir çehre kazandırmak ve toplumsal faydaya dönük bilimsel başarı hedeflediklerini belirtti.  

Yenilikçi ve üretken üniversite olacağız

Pilot Üniversite’nin Bingöl için önemine vurgu yapan Prof. Dr. Çapak, “Üniversitemizin pilot üniversite seçilmesi sonrasında, Pilot Üniversite’nin Bingöl’e maksimum fayda sağlaması için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Arı ve arı ürünleri ve endemik bitkiler anlamında iyi bir ilerleme kaydettik.  Projelerimiz var ve her projenin yürütücüleri var.  Hayata geçirilen ve geçirilecek projelerimizle balın kalitesi, tescillenmesi ve pazarlanması, bal ürünlerinden olan polen, propolis, arı zehri, arı sütü gibi ürünlerin de elde edilişi ve pazarlamasıyla ilgili pilot üniversite ciddi katkı sağlayacak. Pilot üniversiteye ayrılmış 60 milyon lira bir bütçe var. Bu bütçenin de şehre ciddi katkılar sağlayacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. İbrahim Çapak, üniversite bünyesinde kurulacak 75 bin kitap kapasiteli modern bir kütüphane binasının inşaatının sürdüğünü ve kısa sürede faaliyete geçirileceğini dile getirdi.

Bu projelerin bazılarının hayata geçirildiğini ve bazılarının da hızla devam ettiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Çapak, özellikle bölge insanının geçim kaynağı olan hayvancılığın daha sağlıklı yapılabilmesi için Veteriner Fakültesi bünyesinde bölgenin en büyük, en donanımlı, acil girişi ve yoğun bakım ünitesi olan hayvan hastanesi projesi hazırladıklarını belirtti.

Hastane inşaatının sürdüğü belirten Prof. Dr. Çapak, "Veteriner Fakültesinde kliniğimiz var, gerek evcil gerekse yabani hayvanlar olsun burada tedavileri yapılıyor. Hayvan Hastanemizin faaliyete geçmesi ile birlikte fakültemiz, daha güzel işlere imza atacak. Bu hastanemiz sadece Bingöl'e değil bölgeye katkı sağlayacak geniş kapsamlı bir hastane. Aynı zamanda ilimizde kurulacak SÜTAŞ'a da hizmet etmiş olacak. SÜTAŞ ile hayvancılık da ciddi anlamda gelişmiş olacak" ifadelerini kullandı. 

Kategori: Eğitim
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-