'İhtiyaçları adilce belirlemeliyiz'
Bingöl İli Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliğinin 2018 yılı 2. Olağan Meclis Toplantısı Vali Ali Mantı başkanlığında yapıldı.
'İhtiyaçları adilce belirlemeliyiz'

Vali Ali Mantı başkanlığında Bingöl İli Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliğinin 2018 yılı 2. Olağan Meclis Toplantısı yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Mantı: ‘Tasarrufları öne çıkarmamız gereken bir süreçten geçiyoruz. Meşru, makul ve zorunlu talepleri öne çıkarmalıyız. Encümenlerimiz ve muhtarlarımızla beraber yaşanan sıkıntıları ve almamız gereken tedbirleri vatandaşlarımızla paylaşmalıyız. İmkanları rasyonel, verimli ve optimum kullanmalıyız. İrrasyonel yatırım ve harcamalardan uzak durmalıyız. Bütçemizi kalemlere dağıtırken ihtiyaçlar hiyerarşisini doğru tespit etmeliyiz. Yakın, orta ve uzak vadeli ihtiyaçları birbirinden ayıracak ve mevcut bütçe ile yapılabilecek her işi en kısa zamanda ve en doğru şekilde yapacağız inşallah. Amacımız hepimizin ortak imkanı olan bütçeyi yine hepimiz adına en doğru şekilde yönlendirebilmektir.

 Kamuya ait ortak kullanım alanları önceliğimizdir. Toplumun ihtiyaçları bireyin ihtiyaçlarından önce gelir. Kaynaklarımız sınırlı. Taleplerimiz bütçe sınırları içinde ve uygulanabilir, sürdürülebilir olmalı. Sınırlı kaynakları en makul şekilde kullanmanın yollarını tartışmalıyız. Böylece az da olsa öz işler yapmış olacağız. İsraf haramdır. İhtiyacımız olmayan hususları talep etmekten uzak durmalıyız. İhtiyaçları doğru tespit etmek ahlaki yükümlülüktür. İhtiyaçlarımızı adilce belirlemeliyiz’ dedi.

Toplantıda; 2019 yılı bütçesi görüşüldü, 2019 yılı yatırım planı ve çalışma programı birlik meclisince kabul edildi ve merkez İlçe muhtarlarının sorunları, talepleri ve önerileri dinlendi. Valilik toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Mantı, Vali Yardımcısı Taner Bolat, Birlik Müdürü İsmail Solmaz, merkez İlçeye bağlı İl Genel Meclis üyeleri ve merkez ilçe köy muhtarları katıldı.

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-