İçmeler TOKİ'de doğalgaz gerginliği
İçmeler TOKİ’de bireysel doğalgaz aboneliğinin önüne set çekmeye çalışan TOKİ Site Yönetimi’nin yüzde 74 çoğunluğun imzasına kayıtsız kaldığını belirten hak sahipleri, “Devletin sağladığı doğalgaz hizmetine hangi mantık engel olmaya çalışabilir?” diyerek tepki gösterdi
İçmeler TOKİ'de doğalgaz gerginliği

İçmeler TOKİ’de dar gelirliler için yapılan yaklaşık 600 konutta 449 imzaya rağmen bireysel doğalgaz talebine kayıtsız kalarak zorluk çıkartan TOKİ’nin site yönetimine tepki gösteren hak sahipleri, topladıkları imzaları Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na göndermelerine rağmen site yönetimi adı altında dairelere bireysel doğalgaz sağlanmasına engel olduğunu dile getirdiler.

“Site yönetimi, yüzde 74 çoğunluğa kayıtsız kalıyor"

Devletin vatandaşına sağladığı doğalgaz hizmetine hangi mantığın ve yüzde 74 çoğunluğun imzasına rağmen mani olmaya çalıştığını dile getiren hak sahipleri şunları tepkilerini şu şekilde dile getirdi: “İçmeler TOKİ’de dar gelirliler için yapılan konutlarda yaklaşık 5-6 yıldır site yönetimi adı altında sözleşme öne sürülerek yöneticilik yapılırken, daire başı aylık 80 TL bina aidatı adı altında para toplanıyor. Buna ek olarak bu yaz mevsiminde gelen doğalgaz ise yine site yönetiminin anket ve benzeri mazeretler öne sürülerek ötelenip adeta doğalgazın binalara verilmemesine çalışılıyor. Zaten site yönetiminin Bingöl piyasası koşullarında daire başı belirlediği 728 TL’lik doğalgaz maliyet bedeli, normal piyasanın iki katı. Burada sağlanmaya çalışılan rant mı var? Yetkililer, 600 hak sahibini site yönetiminin insafına mı bırakıyor. Yüzde 74’lük çoğunluğun imzasını kaale almayacak zihniyet hangi mantığın ürünü? Hak sahiplerinin demokratik hakkı olan imzalarını başta yüzde 60 deyip sonradan da yüzde 74 olmasına rağmen kabul etmeyenler, ülkede yönetimin yüzde 52 oy oranı ile seçildiğini herhalde görmüyorlar. Burada halkın teveccühünü dikkate alınmayarak zorbalık yapılmaya çalışılıyor. Başta Bingöl’deki yetkili mercilerin harekete geçerek ‘site yönetimi’ adı altında yapılmaya çalışılan zorbalığa ‘dur’ denilmesini istiyoruz. Zorluk çıkarmaktan öteye gitmeyen site yönetimi zaten daire başı 80 TL bina aidatı tahsil ediyor. ‘Ortak alan’ adı altında binada Bingöl şartlarında oldukça yüksek olan ve karşılığı olmayan rakamlardan bina aidatı tahsil ediliyor. Halbuki sözleşmede ortak alan denilen 10. maddede ortak alan kullanımı masrafları ortaktır derken birilerinin maaşının ve daire masraflarının dar gelirli insanlardan tahsil edileceğinden direkt olarak bahsedilmemektedir. Ayrıca, çoğunluğun kararı ile site yönetiminin görevi devredebileceği açık ve nettir.”

Öte yandan, yine İçmeler TOKİ’de daha önceden site yönetimi ile bağlarını kopararak kendi yönetimini oluşturan siteler olduğunu hatırlatan hak sahipleri, kış gelmeden bu sorunun çözülerek bireysel olarak doğalgaz hizmetinden faydalanmak istediklerini ve gerekli hakların kendilerine iade edilmesini isteyerek kapılarına kadar getirilmiş doğalgaz hizmetinden hemen yararlanmak istediklerini ve kömür-80 TL’lik yüksek bina aidatından kurtulmak istediklerini dile getirerek yetkili kurum ve kuruluşların harekete geçmesini istediler.

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-