Vali Mantı’dan Yeni Mahalle ziyareti
Bingöl Valisi Ali Mantı, Vatandaşla buluşma /halk toplantıları kapsamında Yeni Mahalle sakinleri ile bir araya geldi.
Vali Mantı’dan Yeni Mahalle ziyareti

 Yeni Mahalle Camii bahçesinde gerçekleşen buluşmada Vali Mantı mahallelinin sorun ve taleplerini dinledi. Yeni Mahalle Camii Derneği üyelerinin de hazır bulunduğu buluşma sonrasında dernekçe yapımı devam eden ‘Yeni Mahalle Kur’an Kursu’nun inşaatında incelemelerde bulunan Vali Mantı: ‘Böyle güzel ve hayırlı yatırımlar gördükçe Bingöl’ümüz adına seviniyoruz. Asla zillet hali yaşamamış bir milletin fertleriyiz. Zaman zaman bazı sıkıntılar yaşasak da asla istikametimizi kaybetmedik; onurumuzu ve izzetimizi yitirmedik. Böyle kalıcı ve verimli eserlerle yüce rabbimizin adını ve peygamber efendimizin uygulamalarını kalıcı kılacağız inşallah.

  Asla atlamamamız gereken konu birlik ve beraberliğimizdir. Fitneye ve fesada kapı açmayalım. İnsanları yok oluşa sürükleyen kişiliksiz akımlardan uzak duralım.  Memleketimizin kaynaklarını etnik veya mezhepsel nedenlerle heba etmeyelim. Bölünmeyelim, parçalanmayalım. Bu bizim en büyük idealimiz ve vazifemizdir. Mayası sağlam olan milletimiz içeriden ve dışarıdan gelecek saldırılarla asla yılmayacak ve yok olmayacaktır. Bunun için her birimizin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Bugün en büyük sorunlarımızdan biri de üzerimize düşeni yapmamak, işini hakkıyla yapanları da eleştirmekten geri durmamaktır. Aksine iş yapan insanları teşvik etmemiz ve önlerini açmamız lazım. Unutmayalım ki, Fitne asla uyumaz ve daima hareket halindedir. Her türlü fitneye karşı mümin basireti ile uyanık olalım.

 İnşaatı kısa süre içinde önemli bir mesafe alan Kur’an Kursu’muzu yerinde inceledik. Çocuklarımızın manevi açıdan beslenmeleri, topluma yararlı fertler olmaları konusunda bu kursları önemli eğitim merkezleri olarak görüyoruz.  Buralarda köle tabiatlı ve daima başında bir yönlendirici isteyen öğrenciler yetiştirmemeliyiz. Kendine güvenen ve kafası, bileği, yüreği sağlam adamlar yetiştirmeliyiz. Bize güçlü, kudretli, kimlikli, kişilikli adamlar lazım. Mazi, hal ve istikbali kuşatabilen aksiyoner ve edepli adamlar yetiştirmeliyiz. Dayanışma gücümüz en büyük sermayemizdir. Bunu yanlış yollarda harcamayalım. İnsanın kalitesi icraatında saklıdır. Takva, sağlam ve faydalı icraat demektir, işini doğru yapmaktır. İşini doğru yapanları Allah sever, işini eğri yapanları da şeytan sever. Kur’an Kursunun yapımında emeği geçen herkese müftü hocamızın şahsında teşekkür ediyorum’ ifadelerine yer verdi.

 

 Yeni Mahalle’de gerçekleşen vatandaşla buluşma programına Vali Mantı’nın yanı sıra Belediye Başkanı Yücel Barakazi, AK Parti İl Başkanı M.Hanefi Güler, İl Müftüsü Muharrem Genç, İl Emniyet Müdürü Metin Akay, Yeni Mahalle Muhtarı Haydar Kılıç, Yeni Mahalle Camii Derneği başkan ve üyeleri ile mahalle sakinleri katıldı.

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-