‘Her gün 10 Bin Adım’ temalı yürüyüş yapıldı
3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında sağlık için ‘Her gün 10 Bin Adım’ temalı yürüyüş yapıldı.
‘Her gün 10 Bin Adım’ temalı yürüyüş yapıldı

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğünce ‘3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü’ etkinlikleri kapsamında sağlık için ‘Her gün 10 Bin Adım’ temalı yürüyüş yapıldı. Programın açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Dr. M. Emin Gündoğdu, ‘Daha sağlıklı bir yaşam için bu tür aktiviteleri arttırırsak daha sağlıklı bir kitle oluşacaktır’ dedi. Daha sonra konuşan Belediye Başkanı Yücel Barakazi ise Dünya Yürüyüş Günü münasebetiyle düzenlenen yürüyüş programı ile farkındalığın giderek geliştiğini belirterek katılımcılara teşekkür etti.
 
Programda yaptığı konuşmada Vali Ali Mantı şunları söyledi: ‘Dünya Yürüyüş Günü münasebetiyle Sağlık Bakanlığımızın düzenlediği yürüyüş programına katılan çalışma arkadaşlarıma ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.
         
Ülkemiz 21. Yüzyılda aktivitelerine devam ediyor. Vatandaşlarımız ile bu aktivitelere katılıyoruz. Vatandaşlarımızda ciddi bir farkındalık oluştu. Spor insanı disipline eder, zamana uymayı sağlar. Spor insanı sağlıklı bir şekilde hayatına devam ettirmesini sağlar. Bende 30-40 yıldır sporu severek sürekli ve devamlı yapan bir insanım. Gerek çalışma hayatımda gerekse özel hayatımda sporun çok büyük faydalarını gördüm. Halkımız inşallah yeni bir bilinçle, yeni bir farkındalık ile gerek sporuna gerekse sağlığına dikkat edecektir. Bu yürüyüşümüz farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan bir aktivite idi. Bundan sonra da aktivitelerimiz devam edecek. Bingöl’de ciddi spor aktiviteleri var. Bundan sonra da kurum müdürlerimizin öncülüğünde halkımız ile bir ve beraber olarak spora ve diğer aktivitelerimize devam edeceğiz.’

 Yürüyüşe Vali Ali Mantı, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Vali Yardımcıları Taner Bolat ve Yusuf Gemici, İl Sağlık Müdürü M. Emin Gündoğdu, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-