HÜDA PAR İl Başkanı Tasalı, KYK İl Müdürünü ziyaret etti
HÜDA PAR İl Başkanı Hamdullah Tasalı, KYK Bingöl İl Müdürü Ahmet Hasanoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette Kaleönü, ve Simani mahallesinde bulunan KYK kız yurdlarının taşıma sorunları dile getirildi.
HÜDA PAR İl Başkanı Tasalı, KYK İl Müdürünü ziyaret etti

Hasanoğlu, “Maalesef köprü inşaatından dolayı öğrencilerimiz çok sıkıntılar yaşıyorlar, Çabakçur köprü yapımı biterse sıkıntılar biraz azalır. Şimdilik yoğunluğun olduğu sabah saat 7.30 - 9.30 arası, halk otobüsleri öğrencileri direk üniversiteye kadar taşıyor” dedi.

Tasalı, “Belediye ve üniversite bu hususta halk otobüslerden akşam saatleri için de servis talep edebilir. Hatta yurt kur veya üniversite öğrencilerine özel araç tahsis edebilir, farklı servis kooperatiflerle anlaşma yapabilir, köprü yapılsa bile aktarma devam edecek, özellik önümüz kış soğuk havalardaki şartlar göz önünde bulundurulursa öğrenciler çok daha büyük sıkıntı çekecekler. 1.000 öğrenciden bahsediyoruz bu sayı azımsanacak bir rakam değil. Üniversitede ikili eğitim söz konusu özellikle gececi öğrenciler daha çok mağduriyet yaşayacaklar. Öğrencilerimiz daha fazla sorun ve mağduriyetler yaşamadan konu ile ilgili tüm taraflar-belediye, üniversite, şehir riçi yolcu taşıma kooperatifi inisiyatif almalı, gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyoruz. ”dedi.

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-