“Üzerimize düşen vazifeyi yapmaya hazırız”
MÜSİAD Bingöl Şube Başkanı Ali Akbana, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın öncülüğünde gerçekleştirilen “Enflasyonla Topyekûn Mücadele” programında, enflasyon konusuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
“Üzerimize düşen vazifeyi yapmaya hazırız”

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Bingöl Şube Başkanı Ali Akbana, enflasyonla mücadeleye kapsamında iş dünyasına fedakârlık çağrısında bulundu. Enflasyon sarmalı, hedeflerimizin önünde bir pranga gibi duruyor. Enflasyon, tek başına ekonomik bir olgu değil, sosyal kodlarımıza da zarar veriyor. Değerini yitiren sadece para mı? Hayır! Alın teri, üretim azmi, yatırım hevesi, gelecek umudu. Eriyen para değil, eriyen milli servetimiz oluyor.  

Bu nedenle, Enflasyonla Topyekûn Mücadele programı, bizim zaviyemizde bir destek çağrısıdır. Bu topraklar ve bu millet, memleketimizdir. Bizler, iş insanları olarak memleketimize varlığımızı borçluyuz. Şimdi kendi varlığımızdan fedakârlık etme vaktidir.

Türkiye’nin büyük sermaye güçlerinden biri olan MÜSİAD, üzerine düşen görevi yapmaya hazırdır. Ekonomi yönetimimizin enflasyonla topyekûn mücadele kararlılığını sonuna kadar desteklediğimizi, verimli üreterek, israfı önleyerek ekonomideki kısa süreli dalgalanmalara karşı sürdürülebilir, etkili bir mücadele için bugünkü ekonomik şartları dikkate alarak, 2018 yılı sonuna kadar devamında üyelerimizle elimizden gelen çabayı göstereceğimizi ifade etmek istiyorum.

Millet olarak bizler, hepimiz dava adamlarıyızdır. Çılgın denmesinin bir sebebi de budur. Bizler inanırız ve harekete geçeriz. Sonra önümüze setler çekilemez ama zarafeti de elden bırakmayız. Sözlerimi yine kıymetli bir dava adamının, sözleri ile  tamamlamak istiyorum: Su üstünde akan yaprağa bakar gibi bakalım hayata. Ama azimli ama inatçı girişelim bu seferberliğe. Bastırdığımız duyguların esiri olmadan… ” ifadelerini kullandı.

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-