“Yarım Hurma” kitabının yazarı Eğitimci Muhammed Veysi Tunç, kitabından elde edilecek gelirinin tamamını yetimlere bağışladı.
“İnsanları dönüştüren kavramlar mıdır, kavramları dönüştüren insanlar mıdır?” sorusunun derin ve kadim bir mevzuyu araladığını belirten Tunç, “Bu soruya net bir cevap veremesek de insanoğlunun değişim, dönüşüm ve gelişiminde kavramların belirleyici etkisi inkâr edilemez.
İslami bir yaşamı anlamlı kılan temel kavram ve değerlerimiz, modern zamanın da etkisiyle anlam kaymasına maruz kalmaktadır. Tetkiksiz, tenkitsiz ve tahkiksiz bir dindarlık; kavramlarımızda anlam değişimine veya daralmasına, hedef sapmasına, eksik ve yanlış anlaşılmalara, değerlere yabancılaşmaya, bireysel ve toplumsal yozlaşmaya neden olmaktadır.” dedi.
Kitap Geliri Yetimlere Bağışlandı
Kavramların yerli yerinde kullanılmaması veya yerine oturmaması durumunda; yamuk idrak, yanlış kulluk, yaralı bilinç, tahrip ve tahrif edilmiş bir İslam’ın olacağına dikkat çeken Tunç, “Bu çalışma ile zihnimizi ve zihniyetimizi şekillendiren kavramların bir kısmını irdelemek istedik. Bu kavramların günlük hayatımızdaki yansımalarını sorgulamaya çalıştık. Bizler için hayati öneme sahip kavramlarla ilgili yeterli bir değerlendirme yaptığımız ve bütün kavramları ele aldığımız söylenemez. Ancak yeni bir başlangıç ve daha kapsamlı çalışmalar için bir katkı olur umuduyla bu mütevazı çalışmayı hazırlamayı görev bildik. “Yarım Hurma” adını, Peygamber Efendimizin (sav) “…Yarım hurmayla da olsa ateş azabından korununuz…” hadis-i şerifinden alıyor. Zamanları aşan, mekânlardan taşan, mazeretleri yok eden, zihne yerleşen ve yüreğe işleyen hadislerden… “Yarım Hurma”nın şahsımız ve okuyucusu için nardan korunmaya, nura kavuşmaya vesile olması umuduyla…” ifadelerini kullanırken, “kitaptan elde edilecek gelirleri; yaşadığımız şehirlerle birlikte Suriye, Patani ve Filistin’deki hatıralarımızın da etkisiyle kitabımızdan elde edilecek her türlü geliri, yetim kardeşlerimize bağışladık. Kitabımız bu anlam ve amaçlara hizmet etmektedir.” dedi.
Muhammed Veysi Tunç Kimdir?
Tunç, 1983 yılında Solhan ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladıktan sonra Atatürk Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği ve Alparslan Üniversitesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümlerini bitirdi. Farklı şehirlerde özel sektörde öğretmenlik ve yöneticilik yaptı. Halen Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda çalışmaktadır. İnternet haber sitelerinde ve yerel gazetelerde köşe yazarlığı yapmaktadır.