Öğrencilerimize çevre bilinci ve merhamet duygusu verelim
Bingöl merkez ilçe ve ilçelerinde bulunan okulları ziyarete devam eden Vali Ali Mantı, bu kapsamda Cumhuriyet İlkokulunu ziyaret etti.
Öğrencilerimize çevre bilinci ve merhamet duygusu verelim

Okul ziyaretleri kapsamında önce Cumhuriyet İlkokulunu ziyaret eden Vali Mantı burada İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, okul idarecileri ve öğrenci temsilcilerince karşılandı. Derslikleri ziyaret eden ve öğrencilerle sıralarında oturarak sohbet eden Vali Mantı daha sonra öğretmenler odasında öğretmenler ve Okul Aile Birliği Üyeleriyle bir araya geldi.

Burada yaptığı konuşmada Vali Mantı şunları söyledi: ‘İmkânlar ölçüsünde okullarımızı ziyaret ediyoruz. Değerli öğretmenlerimizle, idarecilerimizle ve Okul Aile Birliği üyeleri ile tanışarak sorunlarımızı ve yapılabilecekleri konuşuyoruz. 'Her temas iz bırakır’ diyoruz. Bu ziyaretlerle doğru, iyi ve faydalı işlerin çoğalmasını, güzelliklerin yayılmasını hedefliyoruz.

 Tarihi ve coğrafi müktesebatı ile avantaj ve dezavantajları olan bir bölgede yaşıyoruz. Hak, hukuk ve adaleti daima önde tutmalıyız. Fitne, fesat ve dedikodudan uzak durarak toplumsal sıkıntılarımızı asgariye indirmeliyiz. Çocuklarımızı köle ruhlu yetiştirmekten uzak duralım. Özgür, özgün ve özel kişilikler yetiştirelim. Seçeneklerimizi daima çoğaltalım. Tek seçenek çözümsüz problem demektir. Böylesi ortamlarda durağanlık ve gerileme olur. Çocuklarımızın muhakeme yeteneğini birden fazla alternatif çözüm yolu ile zenginleştirelim. Aklı kullanmayı, faal halde tutmayı işleyelim.'

 Okul ziyaretlerine devam eden Mantı daha sonra Fatih ilkokulunu ziyaret etti. Fatih İlkokulu öğretmen, idareci ve Okul Aile Birliği üyeleriyle de bir araya gelen Vali Mantı, ‘ ‘Öğrencilerimize sahici bir çevre bilinci ve merhamet duygusu verelim’ dedi. Okul ziyaretleri programında Vali Mantı’ya Vali Yardımcısı Yusuf Gemici ve İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin eşlik etti.

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-