Satranç’ın minik şahları belli oldu
Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi tarafından yürütülen 12 Adımda 12 Dev Öğrenci projesi kapsamında il geneli ilkokul öğrencileri arasında düzenlenen satranç turnuvası final müsabakaları sona erdi.
Satranç’ın minik şahları belli oldu

“12 Adımda 12 Dev Öğrenci” projesinin birinci adımı olan satranç turnuvası; Serkan Akyaz İlkokulunda, 32 okuldan 32 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Düzenlenen turnuvada;

1. İMKB Mustafa Kemal Paşa İlkokulu öğrencisi Arda Kal

2. Hürriyet Koleji öğrencisi Muhammed Bedirhan Adsay, Yavuz Selim İlkokulu öğrencisi Nebi Harun Küçükkaya ve Şehit Mustafa Gündoğdu İlkokulu öğrencisi İshak Çetkin

3. Mimar Sinan İlkokulu öğrencisi Üveys Ataş üçüncü olarak dereceye girdiler.

Dereceye giren ve yarışmaya katılan öğrencilere ödüllerini veren İl Müdürü Kadri Engin, satrancın gönül verilerek yapılabilecek bir spor dalı olduğuna dikkat çekti. Engin, “Çocuklarımızın satranç gibi önemli bir spor dalı ile uğraşmalarının yanı sıra düşünme sanatına yapacağımız yatırım belki de en güzel yatırım olacak” dedi.

Çocuklarımızı satrançla buluşturan öğretmenlerimize ve bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Engin, “Düşünebilen genç nesillere ihtiyacımız var. Bu da ancak sizlerle mümkün olabilir” dedi.

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-