Akıllı cihazların saatleri geri alması kafaları karıştırdı
​Bazı akıllı cihazların otomatik olarak saatleri geri alması "kış saati uygulaması geri mi geldi" sorusunu akıllara getirdi.
Akıllı cihazların saatleri geri alması kafaları karıştırdı

Avrupa'da uygulanmaya devam edilen yaz/kış saati uygulaması dolayısıyla Türkiye'de bazı akıllı cihazların saatleri otomatik olarak geri alması, akıllara saatler geri alınacak mı sorusunu getirdi.

Hatırlanacağı üzere Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanı kararında, gün ışığından daha fazla yararlanmak için bütün yurtta uygulanan mevcut ileri saat uygulamasının (tüm yıl yaz saati, GMT+3) her sene, yıl boyu sürdürülmesinin kararlaştırıldığı belirtilmişti.

Kararla, yaz saati uygulanması hakkındaki 23 Ekim 2017 tarihli ve 2017/10921 sayılı Bakanlar Kurulu kararının da yürürlükten kaldırıldığı kaydedildi. Söz konusu kararın yürürlüğe konulmasına, 697 sayılı "Günün Yirmi Dört Saate Taksimine Dair Kanun"un 2'nci maddesi gereğince karar verilmişti.

Alınan bu karar göre, saatler geri alınmayacak, kış saati uygulamasına geçilmeyecek. Yaz saati uygulamasına devam edileceği belirtilmişti. (İLKHA)

 

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-