2 Milyon lira bütçeli proje tanıtıldı
Bingöl Valiliği AB Proje Koordinasyon Merkezi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan, Kalkınma Bakanlığınca desteklenen 2 milyon lira bütçeli Hep Birlikte Bingöl İçin El Ele Projesi tanıtıldı.
2 Milyon lira bütçeli proje tanıtıldı

Vali Ali Mantı başkanlığında gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, projenin 12 Şubat'ta uygulanmaya başlandığını söyledi.

Projenin dezavantajlı öğrenciler için hazırlandığına işaret eden Engin, "Proje ile dezavantajlı öğrencilerin kültür ve sanat etkinliklerine teşvik edilmesi, gençlerimizin bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi, sportif sosyal ve kültürel faaliyetlere yönlendirilmesi amaçlanmaktadır." dedi.

Engin, bu kapsamda il genelinde belirlenecek 31 okul ve alanlarda 2 açık spor alanı, 4 semt sahası, 5 konferans salonu, 9 kütüphane, 6 müzik atölyesi, 6 resim atölyesi ile kültür-sanat ve spor etkinlikleriyle ilgili altyapı ihtiyaçlarının karşılanmış olacağını dile getirerek, şunları kaydetti: 

"Çocuklarımızın hayata hazırlanmalarında okullarımızın rolü tartışılmaz. Projenin temel amacı sosyal, kültürel, sportif ve akademik hayatlarında başarı için ihtiyaç duyacakları bilgi, beceri ve davranışların kazandırıldığı ortamların hazırlanmasıdır. Öğrenci ve gençlerimizin iletişim, fikir üretme, analiz ve sorgulama becerilerini geliştirmeleri ile doğru ve dengeli kararlar verebilmeleri için sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılımları büyük önem taşımaktadır. Proje kapsamında birçok yatırım da gerçekleştirildi. 2 açık hava spor alanı, 4 semt sahası, 9 kütüphane, 6 müzik atölyesi, 6 resim atölyesi ve 5 konferans salonu yatırımı devam ediyor."

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-