Maske takarak farkındalık oluşturdular
2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle Bingöl AK Parti Gençlik Kolları basın açıklaması yaptı.
Maske takarak farkındalık oluşturdular

Dörtyol merkez saat kulesi önünde yapılan açıklamada, AK Parti Gençlik Kolları üyeleri maske takarak farkındalık oluşturdu.

Gençlik Kolları adına basın açıklamasını okuyan Ahmet Böçkün, löseminin önemine dikkat çekerek ailelerin ve bireylerin bu konuda hassas olması gerektiğini vurguladı.

Böçkün, lösemili bir çocuğun sözlerini aktararak, şu ifadelere yer verdi:

“Çoğu insan zannediyor ki, maskeyi hasta olduğumuz için takıyoruz. Hastayız ama biz taktığımız maskeyle dışarıdan gelecek mikroplara karşı kendimizi korumaya çalışıyoruz. Çünkü lösemi hastalarının aldığı kemoterapi dolayısıyla bağışıklık sitemi çok zayıflıyor. Vücut en ufak bir virüse karşı bile çok hassaslaşıyor ve maskeyi dışarıdan gelen virüslere karşı kendimizi korumak için takıyoruz. Maskeyi gören insanlarda hastalığın kendine geçecek düşüncesi oluyor. Aslında tam tersine biz onlardan hastalık kapmamak için maske takıyoruz.”

Böçkün, “Çağımızın en tehlikeli hastalıklarından biri lösemidir. Ailelerimiz bu konuda yeterince bilgi sahibi değiller. Bu nedenle hastalık ilerledikten sonra fark edilebiliyor. Bu da ölümlere sebebiyet veriyor. Bu haftanın yapılanmasının amacı lösemi konusunda herkesi bilgilendirmek ve erken tedbir almalarını sağlamaktır. O halde lösemi, nedenleri ve belirtileri konusunda herkesin dikkatli olması gerekir. Herkesi bu konuda gerekli tedbirleri almalarını bekliyoruz. Lösemi asla bir bulaşıcı hastalık değildir. Sadece lösemiye karşı değil bütün hastalıklardan kendimizi koruyalım. Nasıl mı? Temizliğe, yiyeceklerimize ve dengeli beslenmeye dikkat edersek hastalıktan korunuruz” şeklindeki ifadelere yer verdi.

Basın açıklaması için toplanan kalabalık vatandaşları kısa süreli bilgilendirdikten sonra dağıldı.

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-