"Yaptıklarımızın hesabını vereceğimize inanarak çalışacağız"
Toplantı salonunda il müdürleriyle bir araya gelen Vali Ekinci, il müdürleriyle tek tek tanışarak çalışmalarında başarılar diledi.

Valilik toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Kadir Ekinci, Vali Yardımcıları Yusuf Gemici ve Taner Bolat, Vali Yardımcısı V. Ali İhsan Başak ve İl Müdürleri katıldı. Toplantı öncesinde il müdürleri ile tek tek tanışan ve çalışmalarında başarılar dileyen Vali Ekinci, genel çalışma prensipleri üzerinde durarak şu hususlara dikkat çekti:

 ‘İdareci arkadaşlarımız alanlarına hâkim olmalıdırlar. Çalışmalarımızda vatandaş memnuniyeti esastır. Kurumlar arasında kesintisiz diyalog ve işbirliği sağlanmalıdır. Kurumsal taassuptan uzak duralım. Bingöl’ümüzün işini hepimizin işi bilerek el ele, gönül gönüle birlikte çalışalım. Yaptığımız işler daima bir kural ve disiplin içerisinde devam etmelidir. Önce Allah’a sonra da Devlete hesap vereceğimizi aklımızdan çıkarmadan işlerimizi takip edelim. Devlet, yürüyen hukuktur. Bütün işler mevzuat çerçevesinde görülür. Ancak idarecilerimiz mevzuatı daima vatandaşın lehinde yorumlamalıdır.

 El birliği, güç birliği ve gönül birliği ile birlikte hareket edeceğiz. Tek ses olacağız ve fitne ve fesattan, spekülasyonlardan uzak duracağız. Bizler kadim bir medeniyetin evlatlarıyız. Medeniyetimizi yeniden ihya ve inşa yolunda özellikle özgürlükler konusunu önemsiyoruz. Özgürlük alanını medeniyet bilinci ve birikimi ile genişleteceğiz. Ancak özgürlüklerin sınırsız olmadığını da unutmamalıyız.

 Ahlak, adalet ve hürriyeti kurumsallaştırmalı ve alana yaymalıyız. Zira bizler alanda olmazsak başkaları alanı doldurur.  ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ düsturu en önemli ilkemizdir. Bu çerçevede Bingöl halkı ile hem hal olacağız ve özellikle yoksulların, gariplerin, kimsesizlerin işlerini görecek, ihtiyaçlarını gidereceğiz. Efendi değil hizmetkâr olacağız. Vatandaşın hakkını ibadet bilinci ile koruyacağız. Bu yolda alacağımız mesafe milletin devlet algısını da olumlu şekilde değiştirecektir.

 Rutinin dışına çıkarak ‘Bu İl’e ne sunabiliriz, nasıl katkı verebiliriz’ konusuna yoğunlaşmalıyız. Bu nokta da bütün kurumlardan yeni adımlar, yeni projeler istiyorum. Bu çalışmaları yaparken istişareye açık olalım, yeni fikirlere önem verelim. Sonuç odaklı çalışacağız. İş nasıl üretilir, nasıl sonuca bağlanır buna bakacağız. İnşallah güç birliği ve gönül birliği ile Bingöl’ümüze güzel hizmetler yapacağız.’

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-