Fiyat farkı kararnamesi çıkmasını ivedilikle bekliyoruz
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası(BİNTSO) Meclis Başkanı Sinan Baylas, kamu ihalelerinde dövizin öngörülmeyen yükselmesiyle firmaların sıkıntı çektiğini belirterek fiyat farkı kararnamesinin çıkmasını ivedilikle beklediklerini belirtti.
Fiyat farkı kararnamesi çıkmasını ivedilikle bekliyoruz

BİNTSO Meclis Başkanı Baylas, “Kamuya çalışan firmaların zararlarının fiyat farkı kararnamesiyle giderilmesini talep ediyoruz. Döviz fiyatlarındaki artışın özellikle kamuya çalışan firmaları ekonomik olarak çıkılmaz bir hale götürdüğü apaçık ortadadır. 2016-2017-2018 birim fiyatlarıyla devam eden kamu ihalelerinde dövizin öngörülmeyen yükselmesiyle firmalar çok ciddi yüksek maliyetlerle karşılaşmıştır. İş dünyası olarak hükümetimizden fiyat farkı kararnamesi çıkmasını talep ediyoruz” dedi.

Fiyat artışlarından dolayı firmaların taahhütlerini yerine getirmekte zorlandığını belirten Baylas, “Bu süreçte işin içinden çıkabilmek isteyen firmalarımız için cezai hükümlerin uygulanmaması ve teminatlarının yanmaması süre uzatımları verilmesi taleplerimiz arasındadır. Piyasa fiyatlarının şimdiden 2018 birim fiyatlarının üstüne çıktığını bunun yasal düzenlemeyle önünü açacak adımların atılmasını bekliyoruz. Yüzde 10, yüzde 20 karla teklif veren firmalarımız güncel maliyetler göz önüne aldığında %60 civarında maliyet artışlarıyla ekonomik olarak zor durumlara maruz kalmışlardır” v

Üyelerinin şartlarını zorlayarak projelerini sürdürdüğünü belirten Baylas, “Üyelerimiz yüklenicisi olduğu projelerin bitirilmesine dair imkanlarını seferber ederek ellerinden geleni yapmaktadırlar, yapmaya da devam edeceklerdir. Ancak nereye kadar” ifadelerini kullandı.

Bankacılık sistemine de değinen BİNTSO Meclis Başkanı Baylas, “Değişen faiz oranlarıyla birlikte zor durumda kalan üyelerimizin tefecilere mahkum edilmemesi için bankalarda bulunan gayrimenkullerinin expertiz değerlerinin tekrar yapılarak güncellenmesine ve üyelerimize nakit kredi koşullarının iyileştirilmesi konusunda hassasiyet göstermelerini talep ediyorum” dedi.  

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-