Tartar, adaylığını açıkladı
Mehmet Tartar, Mart 2019 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimlerde Genç ilçesinde AK Parti’den belediye başkan aday adayı olduğunu açıkladı.
Tartar, adaylığını açıkladı

AK Parti'de 2019 mahalli idareler seçimi aday adaylığı sürecinin başlaması ile birlikte Genç ilçesinde Belediye Başkanlığı için aday adayı açıklamaları da gelmeye başladı. Yurt içinde, eğitim kurumlarında idarecilik ve yurt dışında inşaat sektörü üzerinde faaliyet gösteren Mehmet Tartar, Mart 2019 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimlerde Genç ilçesinde AK Parti’den belediye başkan aday adayı olduğunu açıkladı. 

Belediye hizmetlerinin genel siyasi atmosferden farklı olarak halk ile iç içe  bölge ve siyasi düşünce farklılıkarını gözetmeksizin adil, eşit paylaşımcı ve tarafsız bir anlayışla ifa edilmesi gereken bir hizmet makamının olduğuna vurgu yapan Tartar açıklamasında şunları söyledi. “1979 ve 1983 Yılları arasında Genç ilçemizde başlamış olduğum eğitim ve öğrenci yetiştirme faaliyetleri ile elde ettiğimiz başarıyı, edindiğim tecrübelerimle halkımıza örnek bir belediyecilik hizmeti ile taçlandırmak isterim. Belediye hizmetleri, genel siyasi atmosferden farklı olarak Halk ile iç içe  bölge ve siyasi düşünce farklılıkarını gözetmeksizin adil, eşit paylaşımcı, tarafsız bir anlayışla ifa edilmesi gereken bir hizmettir. Belediye başkanlığının (Halka hizmet Hak’ka hizmet) düşüncesinin tezahür edeceği tarafsızlık ve temsiliyet makamı olduğu (İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır); hadisi şerifinin emri doğrultusunda ilçemize hayırlı hizmete talibim. “Şehrül emin” (halkın kendisinden emin olacağı) olmak için sizden destek bekliyorum”

 “Yerel Yönetimlerin, Merkezi Yönetim ile uyum içerisinde çalışarak önemli hizmetlerin sağlanacağına inanıyorum” diyen Tartar açıklamasının devamında: “Başkanlık görevini ifa edecek olursam, kısır çekişmelerden uzak olacağımı, şahsi menfaatlerimi halkın menfaatlerinin önüne geçirmeyeceğimi ve sizlerinde bunun takipçisi olmanızı, bizim size sağlayacağımız hizmetlerin garantisi olacaktır. Tüm Genç halkı ile bütünleşip ilçemizin sorunlarını yakından  takip edip, çözüm üretme gayreti içinde olacağımı tüm samimiyetimle ifade etmek isterim. Bir toplumun çağdaş medeniyet seviyesine ulaşabilmesi için sağlıklı bir eğitim, okuyan inceleyen araştıran yorumlayan ve değerlendiren düşüncesini hiçbir etki altında kalmaksızın ifade edebilen ufku geniş gençlerin yetişmesi ile mümkün olunacağı  inancı ile eğitim faaliyetlerine önemli katkı sunacağımı ifade etmek isterim.

Sağlıklı nesillerin yetişmesi sağlıklı aile ve sağlıklı eğitim kurumları ile mümkündür. Gençliğin, fikri  ve aklı medeniyetin fenleri ile aydınlanırken, kalbi ve vicdanı  manevi ilimler ve kültür değerlerimiz ile inkişaf etmeli, bu duygularla yetişen bireyin vatanına milletine gönülden bağlı, onu yüceltmeye yönelik heyecan ve gayreti içerisinde bu anlamda özellikle belediyemizin sosyal belediyecilik anlayışı da önemli derece ön plana çıkacaktır. Belediyecilik anlayışımızda icraatlarımız  şeffaf ve halkın gözü önünde olacağı, kayırmacılığa müsaade edilmeyeceği ve  belediyemize aktarılan kaynakların halkın ihtiyacı doğrultusunda adilane ve yasalar çerçevesinde halka hizmet olarak geri döneceğinden emin olabilirsiniz. İsraf kapısı kapatılacak minimum kaynaklar ile maksimum hizmet ifa edilecektir. Bu duygu ve düşüncelerle sizlere hizmet etmek şiarıyla 31 Mart 2019 da yapılacak olan Belediye Başkanlığı seçimleri için aday belirleme sürecinde siz değerli halkımızın desteğinize talibim.  Taktir siz değerli kadirşinas halkımızın ve yüce rabbimizindir”

Mehmet TARTAR KİMDİR

1958 Genç doğumlu ilk ve ortaokulu Bingöl Genç’te tamamladıktan sonra, Bingöl öğretmen okulundan 1976 da mezun oldu. İstanbul’da öğretmenlik hizmetlerini yürütürken  Atatürk Eğitim Enstitüsü fen bilgisi bölümünü bitirdikten sonra aynı zamanda Fizik Lisans tamamlama diploması aldı. 1979-1983 arası Genç lisesinde Okul Müdürü olarak görev yaptı. Daha sonra İstanbul Kadir Has Okullarında Fizik öğretmenliği ve okul müdürlüğü görevini 1998 yılına kadar devam ettirdi bunun yanında Bingöl Yardımlaşma ve Dayanışma vakfında Yönetim kurulu üyeliğini devam ettirdi. 1998-2003 yılları arası İlim Yayma Vakfı Özel Eğitim Kurumu olan İrfan Kolejinin Kurucu Müdürlüğünü ve Vakıf Eğitim Koordinatörlüğünü görevinde bulundu. 2006-2008 yılları arasın da  Kazakistan Hukuk Eğitimi Alarak Mezun oldu.

2002 yılında Ak Partiden Bingöl Milletvekili Aday Adaylığında Bulundu. 2003 yılı sonunda Kazakistan Almaata şehrinde inşaat şirketi kurup Ticari hayatına başladı. Yurtdışındaki Şirketini devrederek Genç Halkına eğitim ve ticari tecrübe, bilgi ve birikimlerini, belediye hizmetlerinde değerlendirmek amacıyla  hizmete talip oldu.



Kategori: Genç
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-