''AK Parti'li meclis üyesinden Barakazi'ye suç duyurusu''
''AK Parti'li meclis üyesinden Barakazi'ye suç duyurusu''

Demokratik Bölgeler Partisi(DBP) Bingöl Belediyesi Meclis Grubu Sözcüsü Aydın Bürçün, ''İmar Müdürlüğü'nün bütçesi görüşülürken AKP’li bir meclis üyesi, imarda sıkıntılar ve kayırmalar olduğunu iddia ederek, başkan hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ifade etti'' dedi.

Bingöl Belediyesi'nde 2017 yılı bütçe değerlendirmeleri ve 2018 yılı bütçe hazırlık çalışmaları 20 Kasım 2017 meclis çalışmalarıyla tamamlandı. 20 gün süren bütçe toplantıları sonucunda 2018 bütçesi 120 milyon TL olarak açıklandı.

''20 gün boyunca bütçe görüşmelerine katılmadı''
 

Bütçe çalışmaları sonrası DBP Bingöl Belediyesi Meclis Grubu Sözcüsü Bürçün, 20 gün süren bütçe görüşmelerine Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi’nin katılmadığını söyledi. 
 
Bürçün, ''Belediyenin 20 gün boyunca yapılan Bütçe görüşmelerine Sayın Başkan Barakazi, yüne bizleri şaşırtmayarak hiçbir gün katılmamıştır. Ama yine ilginç bir şekilde, hangi arada geliyorsa, basından yaptığı enteresan açıklamalardan, Bingöl’de olduğunu anlıyoruz. Bir bakıyoruz ertesi gün yok'' diye konuştu.
''Başkan'a imarda kayıtma suç duyurusu''
 
Bürçün, ''İmar Müdürlüğü'nün bütçesi görüşülürken AKP’li bir meclis üyesi, imarda sıkıntılar ve kayırmalar olduğunu iddia ederek, başkan hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ifade etti. İsteyenler meclisin 11 Kasım 2017 tarihli toplantı tutanağını inceleyerek görebilirler. Başkan burada bu iddialara cevap verebilirdi. Ancak artık basın üzerinden cevap vermek zorunda kalacaktır'' ifadelerine yer verdi.

''1 milyon TL nerede?''
 
Bürçün, ''Önceki yıl Başkan'a alınan Audi A6 marka arabada ki yöntemle bir firmadan 1 milyon TL (eski parayla 1 trilyon) bağış alınacağı, özellikle imar müdürü tarafından, meclis tutanaklarına (17.11.2016 meclis oturum tutanağı) geçilerek söylenmişti. Bizlerde bu yıl gelir kaleminde bu 1 milyon TL’lik bağışı göremedik ve sorduk, para nerde? Ancak cevap koca bir sessizlik. Buradan tekrar soruyoruz para nerde'' şeklinde konuştu.
Kaynak: Bingölün Sesi

Kategori: Siyaset
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-