​İçişleri Bakan Yardımcısı Erdil Bingöl’de
​İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil, bir dizi ziyaret bulunmak üzere Bingöl’e geldi.
​İçişleri Bakan Yardımcısı Erdil Bingöl’de

İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil, bir dizi ziyaret bulunmak üzere Bingöl’e geldi. İlk olarak Bingöl Valiliğini ziyaret eden Erdil, ziyareti hakkında basına açıklamalarda bulundu.

Erdil, İçişleri Bakanlığı olarak temel hedeflerinin, kamu hizmetlerinin kaliteli, hızlı, verimli ve ekonomik bir şekilde sunulması olduğunu belirtti.

Türkiye bir değişim sürecinden geçtiğini söyleyen Erdil, "Cumhurbaşkanımız devletin vatandaşla kucaklaşmasını sağlamak ve karşılıklı etkileşim içerisinde hizmet kalitesini artırmak üzere bürokratik engellerin aşılması, karar verme mekanizmalarının hızlandırılması ve en hızlı şekilde hizmet sunulması amacıyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni öngörmüş ve sizlerin de onayıyla bu sisteme geçilmiştir. Sıra artık kurumların bu öngörüyle yeni sisteme uyumuna gelmiştir. Bu hedefle başlattığımız çalışmalar hızla devam etmektedir. İçişleri Bakanlığı olarak bu anlayışla ülkemizin bütün il ve ilçelerinde vatandaşımıza sunulan hizmetleri yerinde tespit etmek, denetlemek ve daha üst standartlara nasıl getirebileceğimize dair düzenlenen bir dizi ziyaret kapsamında sizlerleyiz. Sayın Bakanımızın talimatıyla Bakanlığımız bünyesinde hayata geçirdiğimiz İzleme ve Değerlendirme Sistemi Projesi de işte bu anlayışla başlattığımız bir girişimdir." ifadelerini kullandı.

"81 ilimize giderek 4 bine yakın personelle bir araya geldik"

Erdil, "Vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla Bakanlığımız taşra birimlerinin hizmet kapasiteleri mercek altına alınacak bu amaçla birimler arası iletişim arttırılacak, sahadaki görüş ve önerileriniz doğrultusunda merkezde yapılacak değerlendirmeler sonucunda hizmet standardının yükseltilmesine yönelik önlemler alınacaktır. Mevcut süreçte ilk olarak 81 ilimize ziyarette bulunmuş ve 4 bine yakın personelle bir araya gelme fırsatını yakalamış durumdayız. Gelen öneri ve fikirler doğrultusunda hazırlanan raporlar İllerle paylaşılmaya başlanmış ve öngörülen çözüm yolları hayata geçirilmeye başlanmıştır. Alınan önlemlerin sahadaki yansımaları ve etkinliği pek tabii ki yeniden değerlendirmeye tutulacaktır." diye konuştu.  

"Odak noktanın hür türlü hizmetin üst düzey kalitede sunulmasıdır"

Odak noktanın hür türlü hizmetin üst düzey kalitede sunulması amaçlandığını dile getiren Erdil,  "Bu mahiyette başlatılan süreç sona ermeyecek mükemmeli hedefleyecek sizlerin memnuniyetinin en üst aşamaya taşınması için çalışmalarımız aralıksız sürdürülecektir."  dedi.

"Bu yıl bin 282 teröristi etkisiz hale getirmiştir"

"Önemli sorunlarımızdan biri olan terör ve terörizmle mücadelede kararlı bir şekilde ilerleme kaydetmekteyiz." diyen Erdil şunları kaydetti:

"Bu yıl yapılan operasyonlar ve alınan tedbirler neticesinde bin 282 teröristi etkisiz hale getirmiştir. Terör örgütüne karşı yürüttüğümüz başarılı operasyonlar ve örgüt içindeki çarpık ilişkilerin gün yüzüne çıkması ile örgüte katılan kişi sayısı da gün geçtikçe düşmektedir. Bu yıl terör örgütüne sadece 95 kişi katılmış, terör örgütüne katılım oranını son 30 yılın en düşük seviyesine çekmiştir. Tüm bu mücadele kapsamında her sorunun çözümünde olduğu gibi terör sorununun çözümünde de topyekûn mücadele anlayışıyla hareket etmekteyiz. Bu yaklaşımla; öngörüde bulunuyor, sahadan alınan verileri analize tabi tutuyor, hedefi tespit edip bu doğrultuda strateji oluşturuyoruz. Terörle mücadelede Mehmetçiğimizi, yerli ve milli yüksek teknoloji silah ve teçhizatla donatıyor, onların sayesinde sağlanan güven ve huzur ortamında,  bir zamanlar terör nedeniyle büyük acılar çeken çocuklarımıza yeni spor salonları ve sosyal tesisler hediye ediyoruz."

"Toplumun huzuru ve güvenliği her şeyden önce gelir"

Toplumun huzuru ve güvenliği her şeyden önce geldiğini söyleyen Erdil,  "Bu anlayışla bir yandan terörle mücadele ederken diğer yandan da toplumsal huzurun ve güvenin tesisi için başta asayiş, terör ve narkotik olmak üzere her türlü potansiyel suç unsurunu en alt düzeye indirmeye çalışıyoruz.  Bu alanda da oldukça başarılıyız. Gerek aranan suçluların en kısa sürede yakalanması gerekse bu doğrultuda suç delillerinin hızlı ve etkin bir şekilde tespiti ve analizi konusunda en üst düzey teknolojik imkânlara sahibiz. Tüm bu imkânlar ve alınan tedbirler neticesinde; 2018 yılının ilk 10 ayında geçen senenin aynı dönemine göre oto hırsızlığı yüzde 35,5; ev ve işyeri hırsızlığı yüzde 27, yankesicilik yüzde 25 oranında düşüş kaydedilmiştir. Genel olarak malvarlığına karşı işlenen asayiş suçlarında, alınan önleyici güvenlik önlemleri ve araç gereç ve teknik donanımda yapılan iyileştirmelerin de etkisiyle geçen yıla göre 2018 yılında yüzde 25,5 azalma sağlanmıştır." ifadelerini kullandı.

"Her yıl meydana gelen kazalarda 7 bin insanı hayatını kaybediyor"

Erdil, "Yılda 7 bin vatandaşımızın hayatına mal olan, her şeyden öte yetişmiş insan kaynağımızın kaybına mali olarak da 38 milyar TL’nin üzerinde bir maliyete neden olan trafik kazalarında güvenliğin sağlanması hususunda da aynı şekilde kararlıyız. Aldığımız trafik tedbirleri, vermiş olduğumuz eğitimler sayesinde nüfustaki artışa rağmen ölümlü trafik kazası oranlarında yüzde 11 düşüş kaydedilmiştir." dedi.

"Unutmamalıyız ki bizim için uyuşturucu satıcısı ile terörist aynıdır"

Okullar için alınan tedbirlere de değinen Erdil, "Yine aynı topyekûn güvenlik konsepti çerçevesinde okullarımızın ve çevresinin güvenliğinin sağlanması için özellikle uyuşturucu satıcılarına karşı 664 okulumuzu kapsamlı bir şekilde güvenlik kameralarıyla donatmış durumdayız. Unutmamalıyız ki, bizim için uyuşturucu satıcısı ile terörist aynıdır. İkisi de gencecik çocuklarımızın ruhlarını kirletip,  geleceklerini karartmaktadır. Gelecekle ilgili beklentilerini suiistimal edip, kendi sapkın emellerine alet etmektedirler. Gün geçmiyor ki uyuşturucu satıcılarının ve teröristlerin bu gencecik evlatlarımızı kendi tuzaklarına düşürmek için türlü yollara başvurduklarını görmeyelim. İşte bu anlayışla ve terör uyuşturucu bağlantısının ne derece derin olduğu bilinciyle güvenlik operasyonlarımızı eş zamanlı olarak gerçekleştirmekteyiz." diye konuştu.

"İZDES projesinin amacı ‘Vatandaş Odaklı Hizmet Seferberliği’dir"

Erdil son olarak konuşmasını şöyle tamamladı: "Sözünü ettiğimiz topyekün güvenlik konseptine benzer bir yaklaşımla İZDES projesinin 2‘nci aşamasında ana temamız ‘Vatandaş Odaklı Hizmet Seferberliği’dir. Sayın Cumhurbaşkanımızın da deyimiyle 'Devleti temsilin yolu Milletin gönlünü kazanmaktır.' İçişleri Bakanlığı olarak başlattığımız 'Vatandaş Odaklı Hizmet Seferberliği' kapsamında bütün bürokratlarımızla sahaya iniyoruz. Bakan Yardımcılarımız Başkanlığında Bakanlığımız üst düzey yöneticilerinden ve uzmanlarından oluşan heyetlerle şu ana kadar 20 ilimize ziyaret gerçekleştirdik. Kalan 61 ilimize de en kısa sürede ziyarette bulunulacaktır. Bugün bu ziyaret programları çerçevesinde Bingöl ilimizde sizlerle birlikteyiz. Vatandaş odaklı hizmet seferberliği kapsamında projemizde önceliğimiz 'vatandaşımızı dinleme ve empati kurma' prensibine dayalıdır. Bu proje kapsamında Bakanlığımızca gerçekleştirilen halk toplantıları, il ekonomi toplantıları, muhtar toplantıları ve ilgili bilgi sistemi, trafik güvenliği ve uyuşturucuyla mücadele çalışmaları, okul güvenliğine yönelik koordinasyon ve okul araçlarının denetimi ve daha pek çok konuda Ticaret Sanayi Odaları ve Borsaları, Esnaf ve Sanatkâr Odaları, Ziraat Odaları, muhtarlar, okul aile birlikleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelmeyi, karşılıklı görüş alışverişinde bulunmayı ve ayrıca süreç dâhilinde Valiliklerimizin iletişim ve işbirliği kapasitelerini ve yerinde tespit edip değerlendirmek istiyoruz. Amacımız vatandaşımızın, Bakanlığımız birimlerince hizmete sunulan emniyet, asayiş, trafik, 112, nüfus ve göç hizmetlerinden haberdar olmasını sağlamak bu imkanlardan kesintisiz faydalanması için birebir görüşmelerde bulunmak ve aldığımız fikir ve önerileri raporlaştırarak hizmet kalitesini artırmaktır. Tüm bu duygu ve düşüncelerle İZDES projemizin ikinci aşaması olan vatandaş odaklı hizmet seferberliğinin hayırlı olmasını diliyor görüş ve önerileriyle bize yol gösterecek ve kendilerine sunulan hizmetin kalitesini artırmamıza önayak olacak siz değerli vatandaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyoruz." (Nihat Kanat-İLKHA)


Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-