Kitap okuma yarışması düzenlendi
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından meslek liseleri arası kitap okuma yarışması düzenlendi.
Kitap okuma yarışması düzenlendi

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün organizesinde düzenlenen İl geneli Meslek Liseleri kitap okuma yarışmasına Bingöl ve ilçelerdeki meslek liseleri katıldı. Yarışmaya katılan okullardan toplamda 39 yarışmacı başvuruda bulundu. Sınavda 4 kitaptan hazırlanan 60 soruluk çoktan seçmeli test uygulandı.

Yarışmada 60.Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Sıla Kalabalık birinci olurken, yine  60.Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Yaren Kayman ikinci oldu.  Solhan Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Merve Taşçı ise üçüncü oldu. Yarışmada dereceye giren öğrencilere İl Müdürü Kadri Engin tarafından çeşitli hediyeler verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin yarışma ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap okumayı sevdirmek, kelime dağarcığını zenginleştirmek ve güven duygusunu kazandırmak amacı ile liselerimiz arası kitap okuma yarışması düzenlemiştir. Yarışmada dereceye giren ve yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, yarışmada emeği geçen tüm idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi. 

Kategori: Eğitim
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-