Okul servis araçlarına denetim!
İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü, taşımalı eğitim kapsamında öğrenci taşıma hizmeti veren okul servis araçlarını denetledi.
Okul servis araçlarına denetim!

Okul servis araçlarına getirilen sıkı denetim sonrası İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünün görevli personellerince üç kurum koordineli bir şekilde, okul servis araçlarını denetledi.

Okula gidiş saatinde belirli güzergâhlarda başlayan denetimlerde, çeşitli köylerden ilköğretim ve ortaöğretim okullarına taşıma yapan öğrencilerin bulunduğu okul servis araçları durdurularak, “Okul Servis Aracıları İnceleme Formu” kriterlerine göre incelemeler yapıldı.

Gerçekleşen denetimlerle ilgili açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, “Geleceğimiz teminatı olan çocuklarımızı emanet ettiğimiz okul servis araçlarının görevlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirmesi bizim için çok önemlidir. Denetimlerde, araçların Karayolları Trafik Kanunu, Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği ve Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmelikleri hükümlerine tam olarak uyup uymadıkları hususlar kontrol edildi. Denetimlerde, mevzuata aykırı tespit edilen eksiklikler ve bilhassa öğrencilerle birlikte yolcu taşıdığı tespit edilen minibüs şoförlerine gerekli yasal işlemler yapılmıştır” dedi.

Öğrencilerin evlerinden okullarına, okullarından evlerine güvenli bir trafik ortamında gidip gelmelerini sağlamak üzere yoğun ve sürekli denetimlerin yapılacağını ve herhangi bir aksamaya meydan verilmeyeceğini ifade eden Engin, “Öğrencilerimizin can ve mal güvenliği bizler için son derece önemledir. Bu önemin farkında olup gerekli sorumluluğu gösteren servis şoförlerimize teşekkür ediyor, aynı titizlik ve duyarlıkların devamını diliyorum” diye konuştu.

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-