AK Parti İl Başkanlığından Barakazi’ye cevap
Dün belediye tarafından basınla paylaşılan ve kamuoyu tarafından AK Parti İl Başkanlığı ile Belediye arasında gerilim olduğu yönünde yorumlanan metin sonrası, AK Parti İl Başkanlığı bugün belediye Başkanı Yücel Barakazi’ye cevap niteliğinde bir paylaşımda bulundu.
AK Parti İl Başkanlığından Barakazi’ye cevap

Uygulanması düşünülen ve sonradan iptal edilen ilave imar planı projesinin uygulanacağı alanda hak sahibi olanların AK Parti İl Başkanlığında yapılan bir toplantıya katılması ve toplantının Belediye Başkanının bilgisi dışında yapılması, ayrıca başkanın Bingöl’de olmasına rağmen başkan vekilinin toplantıya katılması, Belediye tarafından yetki gaspı olarak değerlendirilmiş ve duruma tepki gösterilmişti. Toplantıya katılan Belediye Başkan adayı Erdal Arıkan'ın toplantı sonrası konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapması çözüm merci havası estirilmesi olarak algılanıp,etik ve ahlaki olarak bulunmamıştı.

Sitemizde yer verdiğimiz bu haber geniş yankı uyandırmıştı.AK Parti İl Başkanlığı tarafından bugün basın ile paylaşılan metinde şu ifadelere yer verildi: “1 Aralık Cumartesi günü parti binamızda belediye başkanadayımız ile birlikte Gençlik Kolları teşkilatımızla toplantı halindeyken Çevre yolu etrafında arsa sahibi olan vatandaşlarımız partimize gelerek görüşme talebinde bulunmuş, konu hakkında görüşme gerçekleştirilmiş, bilgi paylaşımında bulunmak için Belediye Başkan vekilimizde bizim isteğimiz üzerine toplantıya iştirak etmiştir. Bu görüşme manipüle edilerek Mevcut Belediye Başkanımız tarafından yetki gaspı olarak algılanmıştır.

AK Parti İl Başkanları Genel Merkezin kararıyla AK Parti Belediye Meclis grubuna Başkanlık yapmak zorundadır. Bu tüzüğe konulmuş bir maddedir. AK Parti İl Başkanı AK Parti Belediye Meclis grubunu toplar, grubun gündeme aldığı konuları grupla paylaşır ve çalışmaları sorgular. Buna yetkisi vardır. Bu görüşmeden bir gün sonra aynı salonda Belediye meclis grubuyla il başkanımız Aralık ayı olağan meclis grubu toplantısı gerçekleşmiş, mevcut belediye başkanımız taziye gerekçesiyle toplantıya katılmayarak mazeret bildirmiştir.

İl başkanlığımız vatandaşların sorunlarını dinlemek gerekli mercilerden bilgi almak ve vatandaşa cevap vermek zorundadır. Her zaman her sorun için görüşme talebinde bulunanlara parti binamız sonuna kadar açık ve vatandaşlarımızın hizmetindedir. Sosyal medyada paylaşılan bilgide arsa sahipleriyle bir araya gelindiği ve konunun istişare edildiği paylaşılmıştır.Bu gayet normal bir durumdur.

Sayın Erdal Arıkan bizim partimizin Belediye Başkan adayıdır. Cumhurbaşkanımız tarafından ilan edilmiş parti adayımızdır.Partimizde misafir ağırlayabilir, ikili görüşmeler yapabilir, tanışma toplantılarına katılabilir, il ile ilgili belediye sorunlarını dinler. Bu Belediye Başkan adayımız Sayın Erdal Arıkan’ın en tabii hakkıdır.”

Tamamen spontane gelişen bu görüşme sonrasında Belediye meclisinin almış olduğu karara karşı alehte veya lehte herhangi bir söz söylenmemiş, herhangi bir karar alınmamıştır. Parti organlarımızın ve kişilerin konuya müdahalesi söz konusu değildir.

Belediye Başkan adayımız yapılan görüşmede arsa sahiplerine;açıklama yapma yetkisine sahip olmadığını, mevcut bir Belediye Başkanı ve yönetiminin görev başında olduğunu, bu konuda bir açıklama yapmasının mevcut yönetime saygısızlık olacağını belirtmiştir.

İlave ek imar planı DSi, tarım, kara yolları ve toplum kuruluşları tarafından uygun bulunmadığından valilik tarafından iade edilmiştir. Belediye tarafından önceden kabul edilen imar planı ilgili kurumların raporları göz önünde bulundurularak iptal edilmiştir. Konunun özeti budur.”

Kategori: Siyaset
İl başkanı gün gün gözden düşmektedir. Biz onu efendi, kendi halinde mütedeyyin biri sanmıştık. Meğer her türlü kurnazlığı biliyormuş. İmtihan işte, yaşarsak hep ber
6 yıl önce

İl başkanı... yazık...

kıvırmaya çalışıyorlar
6 yıl önce

milleti kandırmaya çalışıyorlar, gençlik kolları toplantısı öncesi ani bir şekilde geldiyseler balediye başkan yatırımcısının orda ne işi var

YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-