''Keşke bu halkı daha önce sevindireydiniz''
''Keşke bu halkı daha önce sevindireydiniz''

Çapakçur köprüsünün açılmasına günler kala, Bingöllüler köprüye akın ediyor. Halkın köprüye olan ilgisi, ''Keşke bu halkı daha önce sevindireydiniz'' yorumları yapıldı.

Kentin iki yakasını birbirine bağlayan Çapakçur köprüsü, uzunca yıllar kaza merkezi haline gelmişti ve geçmiş siyasilerin vaatleri arasında yer almıştı.
 
Gazetecilerin ve halkın sürekli gündeme getirdiği köprünün ihalesi 2014 Aralık ayında yapıldı. İhalesinden iki yıl sonra bu yıl Mart ayında yapımına başlandı. 
 
547 metre uzunluğunda, 28 metre genişliğinde, çift geliş gidişli (4 şeritli), iki yaya geçitli, iniş-çıkış eğimleri yüzde 8’den yüzde 1,5’a düşürülmüş, belirli aralıklarla çelik kolon ve çelik halatlarla estetik görünüm kazandırılmaya çalışılan köprünün hizmete açılmasına günler kaldı.
 
Bu ayın sonunda hizmete açılması planlanan köprünün asfalt çalışması sürerken, çelik halatların bağlantıları devam ediyor.
 
Köprünün biran önce açılması için çalışmalar devam ederken, vatandaşlar köprünün çalışmalarını merakla izliyor.
 
Köprünün açılması heyecanını yaşayan vatandaşlar, köprüye akın ediyor. 
 
Hatta bazı vatandaşlar aileleri ile beraber köprüde hatıra fotoğrafları çektirdikleri görüldü. 
 
Yıllarca yapılması için mücedele edilen köprünün habire yapılmaması için bin dereden su getirilmesine anlam verilmezken, halkın köprüde olan sevinci ise görülmeye değiyor.
 
Halkın köprüye olan ilgisi, ''Keşke bu halkı daha önce sevindireydiniz'' yorumları yapıldı.
 
Öte yandan, Düzağaç bölgesine ulaşım sadece Bahçelievler mahallesindeki köprününde kapanması ile Kültür mahallesinde sağlanıyor. 
 
Ay sonunda hizmete açılması planlanan köprü ile beraber karşı tarafa gidilmesi için yaşanan zorluklar da aşılmış olacak.

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-