''Spor ahlakını ahlâksızlıkla mı yaşatıyorsunuz?''
HÜDA PAR İl Başkanı Orhan Açıkbaş, kadın ve erkeklerin karma olarak futbol oynaması ile ilgili, ''Spor ahlakını ahlâksızlıkla mı yaşatıyorsunuz?'' diyerek, tepkisini dile getirdi. Açıkbaş, yapılan organizasyonu sert bir dille eleştirdi.
''Spor ahlakını ahlâksızlıkla mı yaşatıyorsunuz?''

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Orhan Açıkbaş, bir sivil toplum kuruluşu tarafından düzenlenen kadın ve erkeklerin karma olarak futbol oynamasına tepki gösterdi.

''Sporda cinsiyet ayrımını kaldırmak iddiasıyla düzenlenen bu ahlaksız durum kabul edilebilir değildir'' diyen Açıkbaş, rezillik olarak nitelendirdiği organizasyonu sert bir dille eleştirdi.

Spor adı altında yapılan bu organizasyonun toplumun ahlak, inanç ve gelenek değerleriyle uyuşmadığını vurgulayan Açıkbaş, ''Cinsiyet ayrımını ortadan kaldırma amacı güdülerek, gerçekleşen bu sapkınlık da, başka amaçlar güdülmektedir. Bunlardan biri de gençlerdir. Bu şekilde gençlere sapkın fikirler aşılanmaktadır. Bu çirkin organizasyonu tertip eden kişi bir de utanmadan, ''kadın erkek eşitliğine dikkat çekmek ve spor ahlakının yaşatıldığı bir ortam oluşturmak projenin hedefleridir'' diyor. Ya kadın ve erkeği aynı ortamda bulundurmakla mı, eşitlik sağlıyorsunuz, ahlak yaşatıyorsunuz? Bu nasıl bir edepsizliktir'' ifadelerini kullandı.

Açıkbaş, ''İnanç ve değerlerimizle uyuşmayan bu organizasyon rezilliktir. Böyle bir rezilliği düzenleyenleri şiddetle kınıyorum. Buna bilip veyahut bilinmeden ön ayak olan kurumları da duyarlılığa çağırıyorum. Bu tür organizasyonlar kesinlikle farkındalık oluşturmaz. Bilakis, daha çok bizim önü alınamayacak ahlaksız ve edepsizliğe neden olacaktır. İnançlı ve ahlaklı bir neslin oluşması için mücadele eden partimiz ve camiamız, bu durumu kabul etmeyecektir. Organizasyonu 'farkındalık' iddialarıyla gerçekleştirenleri şiddetle kınıyoruz. Bu düşüncelerle rezilliğin tekrar yaşanmamasını temenni eder, kamuoyuna saygılarımızı sunarız'' şeklinde konuştu.

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-