"Reklamlı olan poşetlere para verilmesi doğru değil"
1 Ocak itibariyle yürürlüğe giren "Ücretli Poşet Uygulamasına" ilişkin konuşan vatandaşlar, reklamlı olan poşetlere para verilmesinin doğru olmadığını söylediler.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 1 Ocak 2019 itibarıyla yürürlüğe giren ücretli poşet uygulamasını vatandaşlar tepkiyle karşıladı. Büyük marketlerden toplu olarak alışveriş yapan vatandaşlar, aldığı her poşete para vermenin doğru olmadığını ifade ederken, firma reklamı olan poşetlerin de uygulama kapsamına alınarak ücretli verilmesine tepki gösteriyor.

Marketlerde alışveriş poşetleri 25 kuruşa satılırken, giyim mağazalarındaki kulplu poşetler ise boyutlarına göre farklı fiyatlara satılıyor. En düşük fiyatın 25 kuruş olduğu mağazalarda poşet fiyatları 1 TL'yi buluyor.

"Her poşete 25 kuruş vermek problemdir" diyen Vatandaşlar, "Bu hiç mantıklı bir şey değil. Hem adamın reklamını yapacağım hem de para vereceğim. Reklamlı poşetten para almamaları lazım." dedi.

Bir başka vatandaş ise, "Çevre için yararlı olacağını söylemişlerdi. Deneyip göreceğiz ama toplu alışverişlerde fiyatın ne kadar olacağı da önemli. Market ve mağaza poşetinin fiyatı farklı. Bu bütçeyi sarsacaktır. Eğer çevre için olacaksa 1-2 TL'nin zararının olacağını düşünmüyorum. Reklamlı olan ürünlere para verilmesi doğru değildir." ifadelerini kullandı.

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-