Kitap kurdu yarışması düzenlenecek
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ortaokul öğrencilerine yönelik kitap kurdu yarışması düzenleyecek. Birinciye 9 Bin, ikinciye 5 Bin üçüncüye ise 5 Bin TL ödül verilecek.
Kitap kurdu yarışması düzenlenecek

TÜGVA Bingöl İl Temsilcisi Suat Çiçin, yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel okulların 5, 6, 7 ve 8. sınıflarında okuyan öğrencilerine yönelik bilgi yarışması düzenleneceğini belirtti.

Başvuru süreci başladı

‘Türkiye’nin Kitap Kurtları Yarışıyor’ sloganıyla 81 ilde eş zamanlı düzenlenecek yarışmanın başvuru sürecinin başladığını ifade eden Çiçin, “Son başvuru tarihi 2 Nisan olarak belirlendi. 20 Nisan 2019 tarihinde 81 ilde eş zamanlı yazılı sınav yapılacak. 5’inci ve 6’ıncı sınıflar, Masal İstanbul, Sessiz Sakin’in Gürültülü Maceraları 9-Ben Bu Oyunu Bozarım, Çılgın Kaşifler, Hikayelerle Çocuklara 40 Hadis, Şehitler Tepesi kitaplarından; 7’inci ve 8’inci sınıflar ise Kutü’l Amare, Sherlock Holmes Matematik Dehasının Hikayesi, Kalbimin Efendisi – Peygamberimizin Çocukluğu ve Gençliği, Zamanlar Arası Geçiş ve Momo eserlerinden sınava tabi tutulacaklar.” ifadelerine yer verdi.

Başvuru koşulları

https://portal.tugva.org/kitapkurdu.aspx adresi üzerinden online başvuru yapılmasını gerektiğini vurgulayan Çiçin, başvuru koşulları şöyle sıraladı;

“Online başvuruyu yapmayan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacak ve sınava giremeyeceklerdir.

TÜGVA internet sayfasından online başvuru yaptıktan sonra internet ortamında yapılacak sınavda başarılı olanlar yazılı sınava katılabilecektir.

Türkiye Gençlik Vakfı, yarışma başvuru yöntemi ve süresi, eserlerin değerlendirme şekli ve eserlerin ödüllendirilme yönteminde değişiklik yapma hakkını saklı tutmaktadır.

Yarışma, Türkiye’ deki ortaokullarda öğrenim gören tüm öğrencileri (T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel okulların 5, 6, 7 ve 8. Sınıflarında okuyan öğrenciler) kapsamaktadır.”

Dereceye girenler ödüllendirilecek

Sınav sonucunda dereceye giren öğrenci ve danışmanların ödüllendirileceğini ifade eden Çiçin, şunları söyledi: “Sınav sonrası yapılacak değerlendirme sonucunda dereye giren öğrencilerimiz ödüllendirilecektir. 1’inciye 9 Bin TL, 2’inciye 7 Bin TL 3’üncü ise 5 Bin TL ödül verilecek. Ayrıca danışman ödülleri ise 1’inciye 5 Bin TL, 2’inciye 4 Bin TL 3’üncü ise 3 Bin TL olarak belirlendi.”

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-