Yoğun kara rağmen eğitimleri devam ediyor
Tarım Müdürlüğü ve ŞÜTAŞ personelleri olumsuz hava koşullarına rağmen köy köy gezip çiftçileri bilinçlendiriyor.
Yoğun kara rağmen eğitimleri devam ediyor

 Bingöl Tarım Orman Müdürlüğü ve ŞÜTAŞ personelleri tarımsal ve hayvansal alt yapının iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için işbirliği yaptı. Olumsuz hava koşullarına rağmen köy köy gezen ekipler çiftçilere tarım ve hayvancılık alanlarında bilgiler veriyor.

 SÜTAŞ Temsilcisi Ziraat Mühendisi Erdoğan Yener, Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri köylerde yapılan toplantılarda çiftçilere teknik konularda eğitim desteği vererek çiftçilerin sıkça karşılaştığı sorunlara çözüm üretmeye çalışıyor.

 SÜTAŞ Temsilcisi Ziraat Mühendisi Erdoğan Yener, Çeltiksuyu köyünde kurulacak olan SÜTAŞ entegre tesislerinin ihtiyaç duyacağı sütü ve yem bitkilerinin karşılanması için bölgedeki tarım ve hayvancılığının gelişiminin önemli olduğuna dikkat çekerek çiftçileri üretime çağırdı. 

BİNGÖL’E 74 MİLYON

 Toplantıda çifçilere sunum yapan Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelleri, bakanlığın verdiği destekler hakkında bilgilendirme yaptı. 1,4 milyon lirası DAP kapsamında  yem bitkileri üretim desteği olmak üzere Tarım Bakanlığınca Bingöl’e 74 milyon lira aktarıldığı,  tarımsal ve hayvansal desteklerin ilerleyen dönemde de devam edeceğini ifade edildi.

GÜLBAHAR BARAJI BİTKİSEL ÜRETİMİ ARTTIRACAK

 Toplantılardan memnun olduklarını dile getiren çiftçi Adem Arın, bilgilendirmelerin saha da devam etmesi gerektiğini belirterek, “Tarım Müdürlüğünün çiftçinin sorunları ile ilgilenmesi bizleri memnun ediyor. Bu yıl bize hibeli buğday tohumu verildi. Gülbahar barajının bitmesiyle ovamız suya da kavuştu. Bundan sonra inşallah ovamızda daha fazla üretim yapacağız” dedi. Arın, katılımcı personele teşekkür ettiklerini söyledi.

TOPLANTIYA KATILAN ÇİFTÇİYE ÜCRETSİZ TOPRAK ANALİZİ

 Çiftçi bilgilendirme toplantılarına katılan çiftçilere katılım belgesi verildi. Katılım belgesi alan çiftçiler bu belgeleri ile Tarım İl Müdürlüğüne müracaat etmeleri halinde ücretsiz toprak analizi yatırabilecek

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-