Halk otobüslerine sessiz sedasız zam!
Bingöl’de toplu taşımacılık yapan S.S.18 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifine bağlı Özel Halk Otobüslerinde satılan çift binişlik kırmızı kartlar kaldırılarak yerine tek seferlik biniş için 3 TL’lik bir tutar getirildi.
Halk otobüslerine sessiz sedasız zam!

Bingöl şehir merkezinde taşımacılık yapan özel halk otobüsü ücretlerine adeta sessiz sedasız zam yapıldı. Önceki fiyat tarifesine göre iki binişlik kırmızı kart 5 liraya satılırken sessiz sedasız bir şekilde kırmızı kartlar kaldırıldı ve tek biniş için 3 liralık bir tutar getirildi.

Yani yapılan zamdan önce kartı olmayan bir vatandaş çift binişlik bir kart alıp tek biniş için 2,5 lira ödüyordu, yapılan gizli zammın ardından ise tek seferlik biniş 3 liraya yükseltilmiş oldu.

Halk otobüslerine binen vatandaşlar yapılan gizli zammı şaşkınlıkla karşılarken şu yorumu yaptılar: “Yapılan bu son gizli zam ile halk otobüsü ile taksi arasında pek bir fark kalmadı ama taksi bizi kapıdan alıyor gideceğimiz yerin kapısına bırakıyor, halk otobüsünde ise hem sıkışıyoruz hem durakta bekleme süresi fazla hem de taksi ile fiyatı neredeyse aynı. Türkiye’deki en pahalı toplu taşımayı kullanıyoruz.”

Zamdan habersiz olan vatandaşlar zammın olduğunu bindikleri araçlarda şoförler tarafından öğrenince, şaşkınlıklarını gizleyemeyerek, kamuoyundan habersizce yapılan zamma tepki gösterdiler.

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-