Bingöl sorun yumağı
Son günlerde WhatsApp (0546 214 11 22) hattımızdan bize ulaşan takipçilerimizin farklı konulardaki şikâyetleri, Bingöl’ün sorunlar yumağı bir şehre dönüştüğünü gösteriyor.
Bingöl sorun yumağı

Dün akşam saatlerinde bize ulaşan bir takipçimiz, geçtiğimiz yıllarda 17 öğrencinin Solhan Doğuyeli köyünden Yenibaşak’ta bulunan okullarına gitmek için yaya olarak yola çıkmalarıyla donma tehlikesi geçirdiğini belirterek şunları söyledi: “Bildiğiniz gibi yarıyıl tatiline yaklaşmaktayız. Yenibaşak okulunda okuyan Doğuyeli köyü öğrencileri bu hafta köye gidecekler ve ulaşım yok. Daha önce 2012 tarihinde de ulaşım olmadığı için köyümüzün öğrencileri karda kışta çok soğuk olmasına ve vahşi hayvanların tehlikesine rağmen okula yürüyerek gelirken dondular. Solhan devlet hastanesine kaldırıldılar. Devlet yetkililerinden ricamız tekrar bu sıkıntıları yaşamamak için sadece küçük öğrencilerimiz için ulaşımın açılmasını istiyoruz. 60-70 küçük öğrencilerin göz göre göre donmalarına ve vahşi hayvanlarla tehlikesine girmelerine göz yummak istemiyoruz. Yenibaşak okulundan Doğuyeli köyü merkezine kadar 20 km, köyün merkezinden mezralarına kadar da en az 10 km yol kat etmelerini hangi vicdan kabul eder? İskana tabii gerekçesiyle hizmet görmüyorsa bari öğrencilerin donmasına izin verilmesin.”

Sokak lambaları yanmıyor

Yine Mirzan mahallesinden bize ulaşan bir takipçimiz, Mirzan mahallesinin belli bölgelerinde sokak lambalarının yanmadığını; insanların cep telefonu ışığıyla yol bulmaya çalıştığını belirtti.

Yollar buz pisti

Başka bir takipçimizde şehir merkezinde bulunan yolların buz pistine dönüştüğünü belirtip, yollardan günde yüzlerce öğrencinin geçtiğini belirterek duruma tepki gösterdi.

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-