HDP ve MHP adayları belli oldu
31 Mart yerel seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte aday isimleri de belli olmaya başladı. Bingöl’ün bazı bölgelerinde HDP ve MHP’nin adayları belli oldu.
HDP ve MHP adayları belli oldu

31 Mart yerel seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belde Belediye Başkan adaylarını belirlerken Halkların Demokratik Partisi (HDP), Karlıova, Genç ve Solhan ilçelerinin belediye başkan adaylarını açıkladı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, 31 Mart seçimleri için partisinin 4'ü il olmak üzere 200 belediye başkan adayını açıkladı. Açıklanan adaylar arasında Bingöl’ün belde belediye başkan adayları da yer aldı.

MHP, Ilıcalar Beldesi’nden Eşref Varol’u, Sancak Beldesi’nden Erdem Evran’ı, Solhan Arakonak Beldesi’nden Emrah Tezel’li belediye başkanlığına aday gösterdi.

HDP ise 20 il ve bağlı ilçelerde göstereceği eşbaşkan adaylarını açıkladı. Diyarbakır, Van, Mardin, Kars, Muş, Bitlis, Hakkari, Ağrı, Malatya, Ardahan, Şırnak, Bingöl, Iğdır, Erzurum, Şanlıurfa, Adıyaman, Siirt, Elazığ ve Erzincan illerinde 68 belediye başkan adayını açıkladı.

Daha önce Karlıova ilçesinden Evin Özen ve Özkan Bingöl’ü aday gösteren HDP, Genç ilçesinden Şefika Doğan ve Sadullah Ürkün, Solhan ilçesinde ise Ayşe Kaya ve M. Sıdık Çeliker’i aday gösterdi.

Kategori: Siyaset
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-