Eğitim kurumları müdürler toplantısı yapıldı
Bingöl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yusuf Tokuş başkanlığında, merkezde görev yapan okul müdürleri ile değerlendirme ve istişare toplantısı yapıldı.
Eğitim kurumları müdürler toplantısı yapıldı

2. Dönem başı eğitim öğretim faaliyetleri hakkında görüş alışverişinde bulunmak üzere Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yusuf Tokuş’un başkanlığında Şube Müdürleri, Orhan Seven, Abdulhaluk Çakan, Ömer Abdulaziz Döger, Ömer Şahin ve eğitim kurumları müdürlerinin katıldığı toplantı gerçekleştirildi.

TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen dönem başı değerlendirme toplantısında geçtiğimiz eğitim öğretim dönemi ile ilgili genel bir değerlendirme yaparak okul müdürlerine seslenen Tokuş şunları söyledi: “Bingöl’de eğitimin kalitesinin artırılması ve başarı seviyesinin yükseltilmesi için okul müdürlerine büyük görevler düştüğünü söyleyen Tokuş Sosyal ve kültürel faaliyetlere önem vermemiz lazım. Çocuğun sırf sabah 8’de derse girip, öğren ya da öğlenden sonra eve gittiği bir okul sistemi olsun istemiyoruz. Bunların sosyal, kültürel faaliyetlerini resim, müzik, beden eğitimi, tiyatro, sinemayla, hayata dair her şeyiyle bire bir bizim ilgilenmemiz gerekiyor. Bu konuda da sizlerden hassasiyet bekliyorum. Okul müdürlerinin görev ve sorumluklarını en iyi şekilde yerine getirmesi gerektiğinin altını çizen Tokuş,  çünkü biz eğitimciler millete hizmet makamındayız.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de yeni projeleri hayata geçireceğiz. AR-GE birimimizin hazırladığı projeleri okullarımızın sahiplenmesi gerekiyor. Bu projeler kağıt üzerinde kalmamalı ve hassasiyetle yürütülmelidir. Ayrıca, idarecilerimiz, öğretmen, veli ve öğrenciyle sıkı diyaloglar kurmalıdır. İdareci, öğretmeni ile hemhal olmalı, onun sıkıntılarına çözüm bulmalıdır. Müdürlerimiz, öğretmenlerimizin belirli dönemlerde derslerine girerek onları denetleyebilir, eksikleri giderme noktasında onlara rehberlik edebilirler. Hepimiz bu makamlarda geçiciyiz. Bizim yegâne görevimiz, geleceğimizi emanet edeceğimiz evlatlarımızı vatanına ve milletine bağlı bilinçli bir nesil yetiştirmektir. Hiç kimse bulunduğu makamın baki olduğunu düşünmesin ve temsil makamında olduğunu unutmasın. Vatandaşın, öğretmenin, öğrencinin sıkıntılarını giderme noktasında mesai kavramı gözetmeden gayret etsin.”

Konuşmasının sonunda okul müdürlerinden gelen soruları da cevaplandıran Tokuş,  yeni eğitim öğretim yılının başarılı ve huzurlu geçmesini dileyerek, katılımcılara teşekkür etti. Toplantının son bölümünde, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri sorumluluk alanlarındaki plan, proje ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Toplantı, okul müdürlerinin görüş, öneri ve taleplerinin değerlendirilmesinin ardından sona erdi.

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-