KÜSİ planlama ve geliştirme kurulu toplantısı yapıldı
Bingöl’de Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) planlama ve geliştirme kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda 2019 yılında 9 başlık altında toplam 40 faaliyetin gerçekleştirileceği kararlaştırıldı.
KÜSİ planlama ve geliştirme kurulu toplantısı yapıldı

Bingöl’ün kalkınması için emek harcayan KÜSİ çalışma grubu, valilik tarafından 2018 yılı ocak ayında alınan onay ile oluşturuldu. Çalışma grubunun hedefi Üniversite-Sanayi işbirliğinin güçlendirilmesine yönelik Bingöl’de çalışmalarda bulunmak ve bu kapsamda il müdürlüğü koordinasyonunda oluşturulan çalışma grubu 2018 yılı değerlendirme toplantısı Vali yardımcısı Ali İhsan Başak’ın başkanlığında Bingöl Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü M.Mesut İlhan ve Mühendis İlyas Karaman yanı sıra Bingöl Üniversitesini temsilen KÜSİ İl Temsilici Dr.Öğr. Üyesi Sinan Bayındır ve Dr.Öğr.Üyesi Üsame Demir, FKA Bingöl Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsa Telimen, Bingöl TSO Genel Sekreteri Abdullah Duran, KOSGEB İl  Müdürü Naci Özdemir, OSB  Müdürü Nurullah Çifçi  ,  MÜSİAD Bingöl Temsilcisi Ali Akbana, İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Sabri Gündoğdu, Bingöl Belediyesi temsilcisi Fatih Becerikli, Bingöl İŞGEM Müdürü Sedat Çiftçi ve sanayicilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Yapılan toplantıda Bingöl Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü M.Mesut İlhan yaptığı sunu ile çalışma grubunun 2018 yılı içerisinde gerçekleştirdiği faaliyetlere değindi.

2018 Yılı içerisinde yapılan çalışmalar kapsamında;

“1-İlimizde faaliyetlerini sürdüren 20 adet firmaya 37 akademisyen ile ziyaret gerçekleştirilerek kamu destekleri hakkında bilgilendirmeler yapılmıştır.

2- Yıllık öğretim elemanı ziyareti kapsamında 21 öğretim elemanımızı makamlarında ziyaret edilerek KÜSİ faaliyetleri hakkında bilgilendirmeler yapılmış ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmuştur.

3- 2017 yılında KÜSİ faaliyetleri kapsamında İlimizde Türk Patent ve Marka Kurumu yetkilileri tarafından Bingöl Üniversitesinde yapılan bilgilendirme toplantısı sonucunda Türk Patent ve Marka Kurumu’nun illerdeki irtibat noktaları niteliğindeki Bilgi ve Doküman Ofisi 2018 yılında Bingöl Üniversitesi bünyesinde kurularak faaliyetlerine başlamıştır.

 4- İlimizde yatırım yapmayı planlayan 4 adet girişimcilerimizle istişare toplantıları gerçekleştirilerek faydalanabilecekleri destekler hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

5- KÜSİ Çalışma Grubu ve paydaşlar ile İlimizde TEKMER kurulmasına yönelik toplantı gerçekleştirildi.

6- Fikri Mülkiyet Haklarının ve Coğrafi İşaretin öneminin vurgulanması ve bu bağlamda ilimizde mevcut durumun belirlenmesi ve iyileştirilmesi adına toplantılar ve faaliyetler gerçekleştirildiği”

Belirtilerek, 2019 yılı içerisinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Bingöl’de gerçekleştirilmesi için gönderile planların değerlendirilmesi yapıldı. Bu bağlamda 2019 yılında 9 başlık altında toplam 40 faaliyetin gerçekleştirileceği kararlaştırıldı.

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-