Bingöl FM’den ‘Dünya Radyo Günü’ açıklaması
Bingöl FM genel yayın yönetmeni Nebi Bozaba 13 Şubat Dünya Radyo Günü münasebetiyle çeşitli açıklamalarda bulundu.
Bingöl FM’den ‘Dünya Radyo Günü’ açıklaması

Unesco tarafından ilan edilen 13 Şubat Dünya Radyo Gününün yıl dönümü nedeniyle bazı açıklamalarda bulunan Bingöl FM Genel Yayın Yönetmeni Nebi Bozaba şunları söyledi: “Evvela tüm radyocu arkadaşlarımın gününü tebrik ediyorum. Radyo 19. yy sonlarında icat edilen bir kitle iletişim aracıdır. Türkiye’de 1927 yılında radyo yayıncılığı başladı, uzun yıllar yayıncılık sektöründe başat rol oynadı. Televizyon, ardından internetin yaygınlaşmasından sonra bu yeni döneme uygun dönüşün gerçekleştirerek yoluna devam etmektedir. İlk dönemlerde sadece bazı mekanik kutular vesilesiyle dinlenebilen radyo, sonrasında araçlarda, yakın dönemde de televizyon ve internet ortamında dinlenmeye başlandı.

2000’li yılların başında küçük bir sarsıntı yaşayan radyoculuk hemen sonrasında toparlanarak yeniden iyi bir seviyeye geldi. Yapılan araştırmalar daha iyiye gideceğini gösteriyor.

Radyo diğer yayıncılık türlerine oranla vakit almadığından dolayı zamandan tasarruf etmek isteyenler in vazgeçilmez aygıtıdır. Araçta, evde ve iş yerinde vakit almadan insanlara yayınlarını sunmaktadır.

Zaza’ca yayınlarımız büyük ilgi görüyor

Zaza’ca yayınlarının büyük ilgi gördüğünü belirten Bozaba şunları ekledi: “Bizler yıllardır Bingöl'de inanç gelenek ve kültürümüzle uyumlu bir yayın yapmaktayız. Halkımızın sevincinin, acısının, sorunlarının dili olamaya çalışıyoruz. Son dönemde özellikle Zaza’ca yayınlarımız büyük ilgi görüyor.

Yaptığımız tüm yayınları insanlarımızın dünya ve ahiretini mamur etmeye vesile olması düşüncesiyle yapıyoruz. Daha etkin bir yayıncılık için ne yapabiliriz diye devamlı bir çaba içerisindeyiz. Sektördeki yenilikleri takip ederek, dinleyicilerimizin taleplerini göz önünde bulundurarak ve ilkelerimiz ışığında yolumuza devam ediyoruz. Tekrardan tüm radyocu arkadaşlarımızın gününü tebrik ediyorum.”

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-